Program EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu

Ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore

1607 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Večeras govorimo o "Programu grantova za samozapošljavanje", programu koji Zavod za zapošljavanje realizuje već drugu godinu.

Podsjećamo da je Zavod za zapošljavanje Crne Gore, krajem prošle godine, počeo realizaciju 3,5 miliona eura vrijednog "Programa grantova za samozapošljavanje". Direktna podrška je dio 18 miliona eura vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Plan ovog programa je da se kroz tri jednogodišnja ciklusa, iz evropskih fondova podrži najmanje 400 novih preduzetnika. Otvaranje novih radnih mjesta, na ovaj način, doprinosi smanjenju nezaposlenosti posebno u opštinama sa najvećom stopom nezaposlenosti. U toku je drugi javni poziv.

Saznajete koliko je zainteresovanih u novom krugu, koliko njih je prošlo predviđene obuke, kada se očekuje raspodjela novca?

Donosimo priče i sa ljudima koji su aplicirali u prvom javnom pozivu za novac, i iskustvo onih koji su već uveliko krenuli sa biznisom.

Gledajte „PutokaZZZ“.

Bonus video: