Mještani Miletine njive traže da dobiju javnu rasvjetu nakon rekonstrukcije puta Rogami-Spuž

Mještani kažu da im je problem i lokalni put do rijeke koji je sada blokiran

2355 pregleda 3 komentar(a)
Rogami - Spuž, Foto: Printscreen YouTube
Rogami - Spuž, Foto: Printscreen YouTube

Do izbora će biti završena rekonstrukcija puta Rogami - Spuž, a mještani jedne dionice tog puta strahuju da ni ovaj put neće dobiti javnu rasvjetu. Kažu da nadležni sa njima igraju ping pong i poručuju da, ako ne bude rješenja za njih, da će stopirati radove.

Mještani naselja Miletine njive, 700 metara od skretanja za Vraniće ka Spužu, od nadležnih traže javnu rasvjetu. Više od 30 mještana potpisalo je peticiju. Tvrde da će ovdje kada se put rekonstruiše, biti opasno za pješake i bicikliste.

Mještani kažu da im je problem i lokalni put do rijeke koji je sada blokiran.

Iz Uprave za saobraćaj kazali su nam da će prilazni put nakon rekonstrukcije biti u funkciji. Kada je riječ o rasvjeti, član 27. Zakona o putevima propisuje finansiranje od strane Opštine kada se državni put gradi kroz naselja jedinice lokalne samouprave. S druge strane, iz Komunalnih usluga, koje brinu o javnoj rasvjeti, ovako odgovaraju: "Projektovanje, nabavka i izgradnja novih infrastrukturnih objekata nije u nadležnosti Komunalnih usluga, vec tekuće i investiciono održavanje javne rasvjete i svjetlosne signalizacije po nalogu Sekretarijata za komunalne poslove i Sekretarijata za saobraćaja."

Mještani uzvraćaju da ne pristaju na ping pong i dodaju da Glavni grad ne može postaviti rasvjetu prije postavljanja asfalta, odnosno dok Uprava za saobraćaj ne postavi, to jest ukopa elektro kabl. Poručuju da će, ako nadležni uskoro ne provuku kabl za struju do njih, leći ispred mašina i zaustaviti radove na toj dionici.

Bonus video: