Glumci se suočavaju sa izazovima: Pozorište je opstalo hiljadama godina unazad, neće ga valjda korona ubiti

Jelena Simić glumica Gradskog pozorišta rekla je da za sada redovno primaju platu, ali šta će se dalje dešavatii sa planiranim predstavama glumci još ne znaju.

7950 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz gostovanja, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz gostovanja, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 03.08.2020. 12:47h

Crnogorski glumci suočavaju se sa brojnim izazovima otkako su uslijed situacije sa virusom korona prekinuli sa izvođenjem predstava. Kažu da je njihova profesija specifična, te da im najveći problem predstavlja neizvjesnost i to što ne igraju predstave.

Gostujući u „Bojama jutra“ glimac Aleksandar Radulović rekao je da je tačno da je zdravlje na prvom mjestu, ali život ide dalje, pa se moramo navići da živimo i radimo.

„Moguće je igrati predstavu. Moguće je imati razmake od 4 i 6 metra, samo treba volje. Dajte da nam se pomogne da bismo vas nasmijali i pomogli. Pozorište je opstalo hiljadama godina unazad, neće valjda korona ubiti pozorište“, rekao je Radulović.

PR menadžerka CNP-a Zorana Kralj rekla je da epidemiološka situacija diktira rad pozorišta i na koji način. „Ide nam na ruku redovnije stanje. Svoju sezonu glumci svakako završavaju početkom juna. Ovo je period ljetnje pauze. Trudimo se da stvorimo preduslove da se sezona odvija normalno. Nemoguće je zamjeniti s usret glumca i gledalaca“, rekla je Kralj.

Jelena Simić glumica Gradskog pozorišta rekla je da za sada redovno primaju platu, ali šta će se dalje dešavatii sa planiranim predstavama glumci još ne znaju.

„Već dva projekta su nam otkazana. Najviše su na udaru festivali koji se cijele godine pripremaju“, rekla je Simić.

S obzirom na to da je festival Purgatorije počeo 1. avgusta sa redukovanim programom, direktor Centra za kulturu Tivat Neven Staničić kaže da takmičarski dio ne mogu održati, ali su planirali da odigraju predstave.

„Dokle god imamo ograničenje od 40 ljudi čak i na otvorenom od toga nema ništa. To je veliki problem Scene su spremne. Nadamo se da ćemo u drugoj polovini avgusta da prikažemo ono što smo vrijedno radili“, rekao je Staničić.

Glumica Jelena Đukić rekla je da se u regionu s igraju predstave i postoiji niz pravila pod kojima se ako se poštuju mjere moguće je igrati.

„Ne znamo koliko će ovo trajati i moramo da naučimo da živimo sa tim“, rekla je Đukić.

Bonus video: