Izostanak podrške i osuda okoline: Istine i zablude o dojenju

Šta raditi sa ljekovima kada im istekne rok trajanja? Zašto je opasno ako lijek sa isteklim rokom u bacimo u kantu za smeće?

5390 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Da li je mlijeko svake majke kvalitetno, ima li ga dovoljno, treba li dojiti tokom noći, šta jesti i piti, na koji način prevazići grčiće, krize i izbjeći mastitis, kako nastaviti dojenje ako beba dovoljno ne napreduje? Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovore dajemo roditeljima u "Bojama jutra" u srijedu 5. avgusta. U toku je Svjetska nedjelja dojenja.

Uz jutarnji program TV Vijesti pratite i ove priče:

  • Šta raditi sa ljekovima kada im istekne rok trajanja? Zašto je opasno ako lijek sa isteklim rokom bacimo u kantu za smeće?
  • „Zdravo ljubav vodi, jer Zdraviša je u modi“ - u fokusu prva onlajn platforma za samoprocjenu rizičnog ponašanja u odnosu na HIV i polno prenosive infekcije.
  • Posljednjih dana sve više požara u Glavnom gradu. Šta se dešava?
  • Strukovni sindikat taksista CG uputio je otvoreno pismo predsjedniku Vlade jer ne mogu da plaćaju dažbine, niti da prehrane porodice. Koji su njihovi zahtjevi?
  • Izdvajamo priču o studentu Vuku Koljenšiću iz Podgorice koji ima zbirku više od dvije hiljade razglednica sa raznih krajeva svijeta.
  • Najnovija studija naučnika iz Italije pokazala je da ljudi mogu da prenesu virus korona kućnim ljubimcima. Ima li ovakvih slučajeva u Crnoj Gori?

Bonus video: