Krivokapić o primarnom cilju koalicije: Sloboda kretanja, mišljenja, govora, vjeroispovijesti, medija...

“Mi koji smo u opoziciji vozimo fiću, a vlast vozi bolid formule jedan, međutim Crna Gora je brdsko-planinska i nadam se da će fića doći na vrh brda prije formule 1”, poručio je Krivokapić

32174 pregleda 834 reakcija 148 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Printscreen YouTube
Krivokapić, Foto: Printscreen YouTube

Nosilac liste Koalicije za „Budućnost Crne Gore“, profesor Zdravko Krivokapić kaže da je Crna Gora uvijek bila slobodarska zemlja, pa zato nema dilemu šta je primarni cilj koalicije na čijem je čelu.

“Zaštita ljudskih prava, sloboda kretanja, sloboda mišljenja, sloboda govora. Najznačajnije od svega sigurno u ovom trenutku je i sigurno sloboda medija, sloboda vjeroispovjesti i to ćemo nastojati da nam bude osnovni zadatak”, kazao je Krivokapić.

Koaliciju za „Budućnost Crne Gore“, čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti. Drugi na listi koalicije predvođene DF-om je Nebojša Medojević, slijedi Marko Milačić lider Prave Crne Gore, zatim Simonida Kordić, Vladimir Joković, Maja Vukićević, Vladimir Dobričanin, Branko Radulović, Milun Zogović, Dragoslav Šćekić. Kao što je i najavljeno na samom začelju liste je lider Nove Andrija Mandić. Krivokapić ističe da Crna Gora zaslužuje da je vode najbolji ljudi, koji će znati da čuju glas naroda.

“U ovom trenutku očekujemo preobražaj Crne Gore koja će da zrači čojstvom i poštenjem, pravdom i pravičnošću, direktno demokratije umjesto ove hibridne, obrazovanjem koje je usmjereno na talente i njegovanje telenata i zdravsto koje treba da bude isključivo u svojoj osnovnoj funkciji a to je prevencija. Takođe želimo da glas struke bude iznad glasa politike”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić kaže i da im je želja da mladi ostanu u Crnoj Gori. Ipak smatra, da je opozicija u neravnopravnom položaju u odnosu na vlast pred predstojeće izbore, za šta je dao i slikovit priimjer.

“Mi koji smo u opoziciji vozimo fiću, a vlast vozi bolid formule jedan, međutim Crna Gora je brdsko-planinska i nadam se da će fića doći na vrh brda prije formule 1”, poručio je Krivokapić.

Bonus video: