Radojević: Zbog političkih dešavanja zaboravili smo na koronu, to će nam doći na naplatu

Komentarišući objavu glavne medicinske sestre Kliničkog centra Dragice Dobrović, inače članice menadžmenta te ustanove, na Facebooku kojom se pozivaju građani na skup 6. septembra dr Radojević je rekao da je svaki javni skup epidemiološki rizik

16981 pregleda 151 reakcija 9 komentar(a)
Radojević, Foto: Printscreen
Radojević, Foto: Printscreen

Zbog političkih dešavanja zaboravili smo na koronu, to će nam ubrzo doći na naplatu i jesen će biti izazovna za zdravstveni sistem Crne Gore, rekao je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti pomoćnik direktora Kliničkog centra CG dr Nemanja Radojević.

"Molim stanovništvo da poštuje preporuke NKT-a. Da drže distancu, nose maske, izbjegavaju sva rizična ponašanja. Brzo će doći na naplatu. Brzo će škola. Vidjećemo šta nas čeka, nisam optimista“, istakao je dr Radojević.

Dr Radojević je rekao da bez obzira na porijeklo skupova, svaki skup je epidemiološki rizik.

„U prvom talasu smo se dosta dobro izborili, a to je posljedica represivnih mjera. Bojim se da je to jedini način, kada je slobodna volja u pitanju efekta nema“, rekao je dr.

Komentarišući objavu glavne medicinske sestre Kliničkog centra Dragice Dobrović, inače članice menadžmenta te ustanove, na Facebooku kojom se pozivaju građani na skup 6. septembra dr Radojević je rekao da je svaki javni skup epidemiološki rizik.

"Vjerujem da ne treba zamjeriti jer svi mi imamo politička opredjeljenja i osjećaje. U tom kontekstu joj ne mogu zamjeriti, to je privatan profil i privatna objava“, istakao je dr Radojević te dodao da zdravstveni radnici, naročito u ovom periodu, moraju imatu posebnu dozu odgovornosti .

Dr je najavio da će krajem ovog mjeseca, najkasnije početkom u Kliničkom centru biti otvorena nova PCR laboratorija, te da su oprema i testovi naručeni.

Dr Radojević je rekao da u Kliničkom centru ima zaraženih ljekara, da nije veliki broj u pitanju, niti ozbiljna klinička slika, te da se mogu pokriti deficiti.

„Liste čekanja za specijalističke preglede su na nivou kao i prije korone. Stigli smo zaostatak iz proljećnog dijela da pokrijemo. Hiruški programi su obnovljeni, radi se u punom kapacitetu, jedino je segment neurohirurgije ograničen“, istakao je dr.

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno je 17 osoba oboljelih od virusa korone.

„Brine me što imamo mlađih pacijenata. Dva pacijenta su 1981. godište, jednog 1997. i jednog 1996. Jedan pacijent ima težu kliničku sliku, ostali nijesu životno ugroženi, ali imaju težu kliničku sliku“, rekao je dr Radojević.

Opširnije u videu.

Bonus video: