Luka Bojović saslušan, kazao da nema veze s ubistvom Pejovića

Tužilaštvo istragu vodi za sada samo protiv člana zemunskog klana Sretka
Kalinića, za kog se vjeruje da je prije 12 godina greškom ubio Pejovića

13572 pregleda 1 komentar(a)
Pejović ubijen 2008. u Budvi, Foto: Savo Prelević
Pejović ubijen 2008. u Budvi, Foto: Savo Prelević

Vođa ozloglašenog zemunskog klana Luka Bojović, tokom saslušanja u svojstvu osumnjičenog, do kog je došlo posredovanjem Španije, gdje Bojović izdržava zatvorsku kaznu, tvrdio je da nema nikakve veze s ubistvom Gorana Pejovića.

"Nažalost, ni to saslušanje nije pomoglo niti nam je dalo neke podatke u smislu ravjetljavanja i otkrivanja drugih izvršilaca", kazala je portparolka Višeg državnog tužilaštva i viša državna tužiteljka, Lepa Medenica.

Tužilaštvo istragu vodi protiv člana zemunskog klana Sretka Kalinića, za kog se vjeruje da je prije 12 godina greškom ubio Pejovića. Kalinić je još 2010. godine hvatskim istražiteljima priznao da je trebalo da likvidira Ivana Delića, ali da je greškom ubio mladića koji je na sebi imao istu majicu kao i Delić. Kasnije je to priznanje povukao.

Ništa nije priznao ni crnogorskim tužiocima.

"Ovo tužilaštvo je osim brojnih preduzetih radnji putem međunarodne pravne pomoći u dva narata saslušalo okrivljeno S.K. putem zamolnhice upućene republici Srbiji i oba puta obavljeno je saslušanje u pristustvu tužilaca ovog tužilaštva i na žaloast oba puta je okrivljeni iskoristio svoje pravo i branio se ćutanjem", navodi Medenica.

Sretko Kalinić je jedan od učesnika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića i trenutno se nalazi u zatvoru u Beogradu.

Istraga protiv njega u Crnoj Gori, za ubistvo Gorana Pejovića pokrenuta je prije četiri godine, a na konkretno pitanje: Da li su dokazi koji su prikupljeni do sada dovoljni da se Kalinić nađe pred sudom, tužiteljka odgovara:

"Za sada Tužilaštvo nema toliko dokaza sa kojima bi moglo da ide na podizanje optužnice".

Bonus video: