Miljanić: Podgorica će uskoro dobiti novo gradsko groblje, ali i Aleju zaslužnih građana

Narednih dana, ističe sagovornik TV Vijesti, očekuju proširenje groblja u naselju Zagorič

6046 pregleda 2 komentar(a)
Miljanić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Miljanić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Preduzeće Pogrebne usluge je u 2020. godini završilo radove na šestoj fazi, proširenja gradskog groblja Čepurci. U toku je priprema dokumentacije za sedmu fazu. 29. decembra Skupština Glavnog grada otkupila je jednu lokaciju, na kojoj će 1.400 kvadrata biti opredijeljeno za proširenje Gradskog groblja Čepurci. Na toj lokaciji od 1.400 kvadrata će se izgraditi 130 grobnica. Vrijednost investicije će biti oko 150 000 eura. Trenutno mi imamo potreban broj grobnica, istakao je u Bojama jutra na TV Vijesti Srđan Miljanić, direktor preduzeća Pogrebne usluge.

Podgorica će uskoro dobiti i novo gradsko groblje na Ćemovskom polju, ali i Aleju zaslužnih građana, dodaje Miljanić.

"Projekat je završen već mjesec dana. U završnoj fazi je revidovanje tog programa i očekujemo u narednih par dana da se projekat reviduje. Onda možemo pripremati dokumentaciju za poziv za tender za izgradnju prve faze Novog gradskog groblja, koje će se nalaziti na Ćemovskom polju. To groblje će biti tri puta veće nego što je sadašnji kapacitet groblja Čepurci. Mi se iskreno nadamo, da ćemo dugoj polovini ove godine početi sa radovima. Projektom je predviđeno da novo gradsko groblje ima sve sadržaje koje treba jedno groblje da sadrži od krematorijuma, kolumbarijuma, rozarijuma, osarijuma, pristupnog trga, komemorativnog trga, kao i Aleje zaslužnih građana koja će se raditi u sklopu ovog projekta", kazao je Miljanić.

Narednih dana, ističe sagovornik TV Vijesti, očekuju proširenje groblja u naselju Zagorič.

"Već je izabran izvođač i nadzorni organ i narednih par dana ćemo početi proširenje Gradskog groblja Zagorič. Tu je predviđeno nekih 150 grobnica da se uradi, već par godina na tom groblju nema zakupnine ukopnica. A na gradskom groblju Čepurci trenutno imamo grobnica, ali ove godine je tri puta veća prodaja grobnica nego što je bila u 2020. i 2019. godini. U prva tri mjeseca 71% više imamo prodaju grobnica, nego što smo imali ranije dvije godine", kazao je Miljanić.

Bonus video: