Čanović: Još uvijek se ne zna datum kada bi se veselja mogla organizovati

“Ja bih se prvo vratio na 2019. godinu kada smo odradili 119 događaja i veselja, od kojih je bilo 90% svadbi, bilo je nešto i punoljetstava, rođendana, krštenja. Nažalost ta godina je za nama ostala. 2020. godine smo mi oko 80 vjenčanja otkazali. Koliko ih je još trebalo biti ne znam, ali očekivali smo da će biti uspješnija od predhodne. A bila je svi znamo kakva"

3252 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra- Milorad Čanović, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra- Milorad Čanović, Foto: Printscreen YouTube

Pandemija koronavorusa promijenila je planove mnogim mladencima koji su sanjali velika vjenčanja i slavlja. Još uvijek se, prema riječima menadžera jednog svadbenog salona, ne zna datum kada bi se veselja mogla organizovati.

“Ja bih se prvo vratio na 2019. godinu kada smo odradili 119 događaja i veselja, od kojih je bilo 90% svadbi, bilo je nešto i punoljetstava, rođendana, krštenja. Nažalost ta godina je za nama ostala. 2020. godine smo mi oko 80 vjenčanja otkazali. Koliko ih je još trebalo biti ne znam, ali očekivali smo da će biti uspješnija od predhodne. A bila je svi znamo kakva. Dostina mladenaca od prošle godine su se vjenčali uz prisustvo kuma i dva svjedoka, u nekom porodičnom krugu, skromno. Neki će uraditi kod nas veselje čim budemo u mogućnosti. Imamo maltene do okrobra mjeseca sve zakazano i čekamo signal da krenemo sa radom,” kazao je Milorad Čanović, menadžer jednog podgoričkog salona svadbi.

Čanović ističe da pojedini saloni ipak organizuju veselja, ali i da u regionu već postoje smjernice kako bi sve moglo izgledati uz poštovanje mjera.

“Mislim da je upravo ovaj vikend zakazano veselje u Hrvatskoj isto toga tipa za 200 osoba, u Srbiji su već počele da se organizuju svadbe uz neke mjere. Pa bih apelovao na nadležne da i mi nađemo neki način da počnemo da radimo. Mi imamo pozamašan prostor gdje smo nekad radili organizacije do 500 osoba. Mogli bismo u tome trenutku da napravimo do 200 osoba. Skoro sam dobio informaciju da u jednom objektu bez žive muzike I uz poštovanje mjera, organizovano je vjenčanje. Ne vidim razlog da i mi uz neko strogo poštovanje mjera i kontrolu nadležnih ne počnemo sa radom. “

Bonus video: