Uprava za bezbjednost hrane: Primjedbe studenata su izuzetno rijetke

Pozivaju studente da ukoliko primjete bilo kakvo odstupanje u smislu mirisa, ukusa i prisutnosti nečeg nedozvoljenog da prijave u trenutku kada se to dešava

2783 pregleda 3 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

Menze su objekti sa srednjim rizikom, jer je snabdijevanje hrane kontrolisano. Sirovine dolaze preko javne nabavke gdje su definisani uslovi ko može biti dostavljač hrane, u pitanju su visoki standardi, kazala je u Bojama jutra TV Vijesti, Biljana Blečić iz Uprave za bezbjednost hrane.

„Primjedbe studenata su izuzetno rijetke. U periodu od 1. juna 2017. godine do danas, nijesmo imali nijednu pritužbu inspektora niti na kvalitet, niti na bezbjednost hrane, ovo je prvi slučaj. Upravo tragom tog prijavljivanja izvršena je jedna detaljna kontrola pri kojoj nije utvrđena ni jedna neusaglašenost niti odstupanje od onog što je zahtjev kako treba rukovati, čuvati hranu i obrađivati.“ istakla je Blečić.

Iz Uprave pozivaju studente da ukoliko primjete bilo kakvo odstupanje u smislu mirisa, ukusa i prisutnosti nečeg nedozvoljenog da prijave u trenutku kada se to dešava.

Bonus video: