Erdogan će se sastati sa Đukanovićem, Krivokapićem i Bečićem

Erdogana će na aerodromu dočekati predsjednik države Milo Đukanović, a prema protokolu, razgovaraće u rezidenciji na Cetinju. Plan je i da dva predsjednika obiđu Islamski kulturni centar u Baru

18305 pregleda 49 reakcija 48 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Predsjednik Turske Redžep Tajip Edogan dolazi u subotu u prvu zvaničnu posjetu Crnoj Gori koja je jedina zemlja Zapadnog Balkana koju nije posjetio, tokom svoje dugogodišnje vlasti.

Prema informacijama do kojih je došla Televizija Vijesti, Erdogana će na aerodromu dočekati predsjednik države Milo Đukanović a prema protokolu, razgovaraće u rezidenciji na Cetinju. Plan je i da dva predsjednika obiđu Islamski kulturni centar u Baru.

Erdogan će, osim sa Đukanovićem, razgovarati i sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u Vili Gorica, kao i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Pored Podgorice, Erdogan će u okviru balkanske turneje posjetiti i Beograd i Sarajevo, gdje će razgovarati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a susretu će prisustvovati i srpski član Milorad Dodik, koji na taj način prekida bojkot institucija u Sarajevu.

Bosanski mediji pišu da će Erdogan prisustvovati i vjenčanju kćerke lidera vladajuće Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića. Nisu poznati detalji Erdoganove posjete Srbiji, ali je turski predsjednik prije dvije godine već bio gost srpskog kolege Aleksandra Vučića.

Bonus video: