Zbog objavljivanja spiskova građana zaključeno 114 sudskih poravnanja

Nova Vlada je dala saglasnost da Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore sklopi poravnanja sa ukupno 2720 građana koji su tužili državu, na ime satisfakcije za nematerijalnu štetu zbog povrede prava ličnosti

13182 pregleda 46 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Pred Osnovnim sudom u Podgorici do sada je zaključeno 114 sudskih poravnanja između građana i države zbog objavljivanja spiskova građana koji su bili u samoizolaciji na početku epidemije koronavirusa, saznaje Televizija Vijesti.

Svi građani koji su se poravnali sa Vladom dobiće po 300 eura odštete.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u martu 2020. godine donijelo je Odluku o objavljivanju imena lica u samoizolaciji, koja su potom objavljena na sajtu Vlade tadšnjeg premijera Duška Markovića.

Nova Vlada je 23. decembra prošle godine dala saglasnost da Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore sklopi poravnanja sa ukupno 2720 građana koji su tužili državu, na ime satisfakcije za nematerijalnu štetu zbog povrede prava ličnosti pa će, sveukupno, država po tom osnovu morati da plati 816 hiljada eura.

Zaključivanjem sudskih poravnanja, kako je saopšteno Televiziji Vijesti iz Osnovnog suda, u značajnoj mjeri su smanjeni troškovi postupka.

Bonus video: