Neodržavanje sjednica SO: Prinudna uprava u Tivtu i Budvi?

Predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović poručuje da će oni ispoštovati rok i održati sjednicu, ali da će na njoj najvjerovatnije sebi skratiti mandat

9136 pregleda 40 reakcija 10 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Opština Tivat, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ako se Skupština opštine (SO) Tivat ne održi naredne sedmice Vlada će odrediti datum za održavanje nove, a ako ni tada ne bude kvoruma, biće uvedena prinudna uprava u tom gradu, saopštili su Televiziji Vijesti iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović poručuje da će oni ispoštovati rok i održati sjednicu, ali da će na njoj najvjerovatnije sebi skratiti mandat.

Osim Tivtu, privremena uprava bliži se i Budvi gdje imaju mjesec duže za zasjedanje lokalnog parlamenta.

Iz Ministarstva kažu da su ih početkom ovog mjesca opomenuli da i njima krajem ovog mjeseca ističe šestomjesečni rok za zasjedanje.

Pred izazovom su i u Kotoru, gdje je posljednja sjednica održana prije četiri i po mjeseca, ali je trenutno rad blokiran jer je pred opštinskom i državnom izbornom komisijom prijava Demokratske narodne partije (DNP) koja tvrdi da joj je otet mandat, pa vladajuća koalicija ne može da obezbijedi kvorum.

Bonus video: