Lipovina Božović: Vlada usvojila tri programa za razvoj zanatstva, prerađivačke industrije i privrede

"Prvi put uvodimo da finansijsku podršku dobiju novoosnovana preduzeća. Digitalizovali smo kompletan proces prijave, platforma i način prijave biće elektronski kako bismo uštedjeli vrijeme i novac"

4243 pregleda 4 komentar(a)

Vlada je na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja usvojila tri programa za ekonomski razvoj zanatstva, prerađivačke industrije i privrede, vrijedna više od pet miliona eura, kazala je u Bojama jutra državna sekretarka u ovom ministarstvu Milena Lipovina Božović

"Usvojena su tri jako važna programa za privredu. Program za unaprijeđenje konkurentnosti u vrijednosti od četiri miliona eura, Program za razvoj prerađivačke industrije u vrijednosti od milion eura i Program za razvoj i promociju zanatstva u iznosu od 200 hiljada eura. Kreirali smo ih osluškujući privredu i njihove potrebe", rekla je Lipovina Božović.

Ističe da su sredstva za ovu godinu 30 odsto veća u odnosu na prethodnu i da sada imaju veći intenzitet podrške.

"Prvi put uvodimo da finansijsku podršku dobiju novoosnovana preduzeća. Digitalizovali smo kompletan proces prijave, platforma i način prijave biće elektronski kako bismo uštedjeli vrijeme i novac".

Prošle godine su se, navodi Lipovina Božović, bazirali na širok dijapazon sektora u privredi, a sada su akcenat stavili na sektore koji su u prethodnom periodu bili zanemareni.

"U proteklih 15 godina je u Crnoj Gori akcenat bio na tercijalnom sektoru, sektoru usluga. Prerađivačka industrija je bila zapostavljena i bilježila je pad broja zaposlenih", kazala je Lipovina Božović.

Bonus video: