Radnici Željezare će do 1. septembra primati plate

Radnici su pred zgradu Vlade danas došli noseći majice sa brojem 229, što je ujedno i broj otkaza koji će im biti uručen, ako se njihov problem ne riješi do septembra

2451 pregleda 3 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Radnici Željezare će naknade primati do 1. septembra, dok će za to vrijeme država učiniti sve da nađe novog investitora. To je zaključak sastanka premijera Dritana Abazovića sa radnicima Željezare.

Abazović je radnicima kazao da je strpljenje sada ključno, te da ne smiju povući pogrešan potez i ugroziti pregovore.

"Vi ćete svi imati naknade do septembra, to je dogovor sa turskom stranom. To je jedan među period koji zaista nije dugačak, a to je period u kojem mi moramo da nađemo nekoga ko je spreman da uzme Željezaru. Gospodin Davidović je nekoliko puta upravljao željezarom, poznaje kapacitete, ima dobar odnos sa vama. Ukoliko se bude ispostavilo da može da nađe zajednički jezik sa vlasnicima oko cijene, mislim da bi to bilo najpraktičnije rješenje", rekao je Abazović.

Radnici su pred zgradu Vlade danas došli noseći majice sa brojem 229, što je ujedno i broj otkaza koji će im biti uručen, ako se njihov problem ne riješi do septembra.

"Ja se iskreno nadam da će se ovo riješiti u našu korist, a ne na štetu Toščelika. Mislim da ćemo ostati u zgradi, nećemo radikalizovati, čekaćemo naredni petak da dobijemo neke nove informacije u vezi razgovora sa turskom stranom", rekao jepredstavnik radnika Ivan Vujović.

Volju radnika dijeli i trenutni favorit za preuzimanje željezare, Miodrag Davidović.

"Mislite da mi ćemo da se predamo, vidite li vi ove radnike, mi smo radili zajedno neko 10, neko 20, 30, 40 godina. Tako da Nikšićani nijesu neko ko će se pomaći i željezara mora da pobjedi. Ja mislim da željezara mora da radi", rekao je Davidović.

Koliko će vremena proći dok se rješenje ne nađe trenutno niko ne zna ali jedno je sigurno - željezarci fabriku neće napustiti.

Bonus video: