U Budvi zbog buke kažnjena dva ugostiteljska objekta sa 2.000 eura, odgovorna lica sa 200 i preduzetnik sa 300

Čelebić smatra da je zajednički obilazak terena dao efekta i kaže da je mali broj objekata koji nije odgovorio zadatku

4096 pregleda 6 komentar(a)

Buka u Budvi je višedeceinski problem, a Komunalna inspekcija i policija, kabinet predsjednika Opštine i mjesne zajednice krenuli su u zajedničko rešavanje.

Na njihovom zajedničkom sastanku definisani su pravci u kojima će se ići i nakon što već mjesec dana održavaju sastanke svakog ponedjeljka vidljiv je pomak, kazao je u Bojama jutra načelnik službe komunalne inspekcije i policije Darko Čelebić.

Zakonom je propisano da buka ne smije biti veća od 65 decibela.

"Pravimo zajedničke kontrole na terenu, upozoravamo ugostiteljske objekte i mislim da smo na dobrom putu. Za neko trajnije rješenje mislim da moramo sačekati narednu sezonu", rekao je Čelebić.

Dodaje da bi, kada bi se komunalna inspekcija i policija na cijelom primorju pridržavala tih zakonom propisanih 65 decibela, 80 odsto ugostiteljskih objekata na teritoriji Crne Gore bilo zatvoreno

"Taj iznos buke nije dovoljno visok toliko da su čak određene lokalne samouprave išle u tom pravcu da pišu ministarsvu da se poveća ta decibelaža", kazao je Čelebić.

Navodi da su prekjuče kaznili tri ugostiteljska objekta.

"Dva ugostiteljske objekta koje su definisana kao pravna lica kaznili smo sa 2.000 eura, odgovorna lica sa 200 eura dok je jedan preduzetnik kažnjen sa 300 eura. U tim lokalima je decibelaža bila 73 ili niže".

Čelebić smatra da je zajednički obilazak terena dao efekta i kaže da je mali broj objekata koji nije odgovorio zadatku.

"I mislim da ćemo ih u narednom periodu sankcionisati. Sekretarijat za privredu je taj koji može da oduzme dozvolu za rad. Mi bi trebalo prvo da primijenimo mjere represije, kažemo da subjekat nadzora ne postupa po mjerama, pa da idemo sa predlogom prema Sekretariujatu. Praktituje se da se prvo odrede 2-3 novčane kazne, a kad se vidi da ne daju efekta onda se ide na druge stvari", objasnio je Čelebić.

Bonus video: