Tokom jula zatvoreno 12 objekata jer su radili nedeljom

Radulović navodi da je potrošači najviše obraćaju zbog toga što cijene nisu istaknute i nisu sigurni da li jedan proizvod sadrži jednu cijenu ili je u pitanju druga cijena

7372 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Tržišna inspekcija imala je najveći broj kontrola i utvrdila najveći broj nepravilnosti u Budvi, zatim Baru i Ulcinju.

"Ono što je takođe izdvojeno od nepravilnosti tokom ove ljetnje turističke sezone jeste rad tokom državnih praznika i rad tokom nedjelje, što je po zakonu zabranjeno. Imali smo 12 objekata koje smo zatvorili od početka jula do danas zato što su radili tokom praznika i nedjelje. U ovoj nedjelji veliki broj takvih slučajeva u Herceg Novom, zatim u Kotoru i Budvi", kazala je u Bojama jutra glavna tržišna inspektorka Marina Radulović.

Potrošači se, navodi ona, najviše obraćaju zbog toga što cijene nisu istaknute i nisu sigurni da li jedan proizvod sadrži jednu cijenu ili je u pitanju druga cijena.

"Imali smo i neke prijave kada je u pitanju vraćanje kusura u apoenima i mogu vam reći da u tom dijelu dosta kontrolišemo", rekla je Radulović.

Ona ističe da Uprava za inspekcijske poslove svakog ljeta organizuje pojačani nadzor, posebno u primorskim opštinama gdje su zastupljeni tržišni inspektori, inspektori rada i zdravstveno-sanitarni.

#Kada je Kotor u pitanju moram da kažem da smo tu posebnu pažnju poklonili zaštiti prava intelektualne svojine što podrazumijeva da u samom prometu i trgovini moraju biti samo original proizvodi. Skoro smo imali i pojačan nadzor pekara, tu smo utvrdili određene nepravilnosti kada je u pitanju neizdavanje računa i preduzimali mjere. Imali smo dosta prijava gdje su nas potrošači obavještavali da račun nema QR kod što je u nadležnosti poreske inspekcije pa smo mi njima prosljeđivali takve inicijative", navela je Radulović.

Dodaje da je inspekcija pristuna i na sjeveru, pa su tako ovih dana imali pojačan nadzor na Žabljaku.

Bonus video: