Prostor MZ Beri pretvoren u mjesto za bezbrižnu igru i učenje najmlađih

Priliku da se mališani druže i uče dobili su zahvaljujući interaktivnim punktovima koji će, nadaju se i vaspitačica i roditelji, prerasti u vaspitnu jedinicu

2608 pregleda 1 komentar(a)

Na svega osam kilometara od Podgorice nalazi se selo Beri. Prostor mjesne zajednice, u okviru područnog odjeljenja OŠ "Vlado Milić" sada je sigurno mjesto za bezbrižnu igru i učenje najmlađih.

Priliku da se mališani druže i uče dobili su zahvaljujući interaktivnim punktovima koji će, nadaju se i vaspitačica i roditelji, prerasti u vaspitnu jedinicu.

"Značaj za roditelje i djecu je taj da se sistematskim i organizovanim sa djecom i porodicom radi na stimulisanju zdravog razvoja kako fizičkog tako i psiho socijalnog. U Berima je predviđen rad interaktivne službe, ali zbog velikog interesovanja roditelja umjesto dva do tri puta sedmično, uveden je kraći program za djecu uzrasta od četiri do šest godina, ovaj program obuhvata vaspitno obrazovni rad, usluga ishrane i spavanja nijesu predviđeni. Ova usluga je besplatna za roditelje", kazala je vaspitačica Aleksandra Pajević.

Vaspitačica ističe da je cilj ovakvih programa vratiti život seoskim područjima.

A kreativnošću i snalažljivošću, zajedno ova vrijedna družina pravi planove za naredne aktivnosti, pa tako najavljuju uskoro jesenji bal.

"Ovom prilikom pozivam roditelje da uključe djecu u ovaj program koji će im značiti u daljem školovanju".

Kako bi djeca sa prostora Barutane i Drezge bila uključenja u vaspitno obrazovni rad, JPU "Ljubica Popović" uskoro interaktivne punktove fromiraće i u ovim mjestima.

Bonus video: