Nelegalnu eksploataciju šljunka samo kiša može spriječiti

Prije nešto više od godinu, tadašnji vicepremijer Dritan Abazović poručio je kako je vrijeme da se konačno stane na kraj otvorenoj pljački državnih resursa koja je dovela do ekocida i kataklizme na rijekama, prozivajući za to kompanije Bemax i Montenegro petrol

9237 pregleda 12 komentar(a)
Snimljeni kamioni sa šljunkom, Foto: Printscreen YouTube
Snimljeni kamioni sa šljunkom, Foto: Printscreen YouTube

Dok se u Operativnom timu za sprečavanje nelegalne eksploatacije šljunka iz Morače i Cijevne, hvale kako su gotovo uspjeli da spriječe ovu pojavu, i najavljuju uklanjanje nelegalnih privremenih objekata, kamera Televizije Vijesti je i ovog mjeseca snimila kamione sa šljunkom.

U tužilaštvu je Televiziji Vijesti potvrđeno da je nakon sprovedenog izviđaja u predmetima, koji se odnose na nezakonito vađenje šljunka iz korita rijeka, podnijet samo optužni predlog protiv Danila Petrovića, odgovornog lica u firmi Cijevna Komerc, za krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta.

U ostalim predmetima krivične prijave su odbačene.

Kada nema kiše, na obalama Morače i Cijevne, u zetskim naseljima Grbavci i Mahala, za radnike građevinskih kompanija dan je sasvim uobičajen.

Prije nešto više od godinu, tadašnji vicepremijer Dritan Abazović poručio je kako je vrijeme da se konačno stane na kraj otvorenoj pljački državnih resursa koja je dovela do ekocida i kataklizme na rijekama, prozivajući za to kompanije Bemax i Montenegro petrol.

Da nelegalnu eksploataciju šljunka, ipak, samo kiša može spriječiti, pokazuju snimci koje je Televizija Vijesti na obalama podgoričkih rijeka zabilježili prije dvije sedmice.

Rukovodilac Operativnog tima za sprečavanje nelegalne eksploatacije šljunka , tvrdi međutim, da su aktivnosti nadležnih službi na terenu za kratko vrijeme dale rezultate.

Bonus video: