Boje jutra: Da li je Crna Gora spremna za moguću epidemiju morbila?

Posljednja epidemija u Crnoj Gori je bila 2018. godine, kada su zapravo registrovani slučajevi došli upravo iz susjednih BiH i Srbije

10625 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što su u Srbiji prošle sedmice potvrđeni prvi slučajevi morbila, iz Instituta za javno zdravlje su još jednom apelovali na roditelje da vakcinišu djecu.

Posljednja epidemija u Crnoj Gori je bila 2018. godine, kada su zapravo registrovani slučajevi došli upravo iz susjednih BiH i Srbije. Iako tada, među 200 registrovanih, nijesmo imali smrtni slučaj, zabilježene su brojne komplikacije. Koji su mogući potezi nadležnih?

U Bojama jutra u ponedeljak, 16. januara i ove teme:

⦁ Druga posjeta ministarke vanjskih poslova Slovenije, Tanje Fajon, Crnoj Gori u posljednjih 30 dana. Šta nam poručuje EU? ⦁ Šta kada dijete ne progovori na vrijeme? Koji su mogući uzroci i od čega sve zavisi razvoj govora? ⦁ Koliko medija posluje u Crnoj Gori i šta je glavni motiv osnivanja: biznis ili politika? ⦁ Opštinska preduzeća u Danilovgradu u dugovima: Šta će prvo rješavati lokalna administracija? ⦁ Upoznajte radnika gradskog Zelenila koji se priprema za maraton. ⦁ Tužni ponedeljak: Zbog čega je ovo najdepresivniji dan u godini i prihvataju li psiholozi ovaj koncept?

Bonus video: