Jedanaest odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine

Iz Nacionalne turističke organizacije ističu da, iako preovladavaju gosti iz regiona, i ove godine primjetan je rast posjetilaca iz srednje i zapadne Evrope, ali i SAD-a i Azije

9579 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)

Turistička sezona u našoj zemlji do ovog trenutka uveliko je premašila prethodnu, pokazuju podaci Monstata, po kojima je broj gostiju u predsezoni bio veći za 53 odsto, dok je trenutno, u odnosu na ovo doba prošle godinu, 11 odsto turista više.

Iz Nacionalne turističke organizacije ističu da, iako preovladavaju gosti iz regiona, i ove godine primjetan je rast posjetilaca iz srednje i zapadne Evrope, ali i SAD-a i Azije.

Evropska komisija za putovanja u svom posljednjem izvještaju Crnu Goru je istakla destinaciju sa najvećim rastom, što potvrđuje snažan oporavak turizma u našoj zemlji, saopštili su u našim Bojama jutra iz Nacionalne turističke organizacije. Da će tako biti, ukazivala je i izuzetno uspješna predsezona, tokom koje je u našoj zemlji boravilo 53 odsto turista više nego prošle godine, dok je broj noćenja bio veći gotovo duplo.

Bonus video: