Gardašević Slavuljica: Vjerujemo u turistički bum, visokoplatežni turisti sve više prisutni na našem tržištu

Gardašević Slavuljica je rekla da prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO) za jučerašnji dan, 10 avgust, u Crnoj Gori u svim vidovima smještaja boravi oko 180.000 turista što predstavlja šest odsto više u odnosu na 2022. godinu i 80 posto realizacije iz 2019. godine

8340 pregleda 16 komentar(a)
Gardašević Slavuljica, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Gardašević Slavuljica, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iz Mnitstarstva ekonomskog razvoja i turizma ostaju pri stavu da će ovo biti rekordna sezona.

Aleksandra Gardašević Slavuljica iz tog ministarstva kazala je u Bojama jutra na TV Vijesti da podaci kojima raspolažu ukazujui da će ova sezona zaista biti odlična i da će njihova očekivanja biti ispunjena.

"Raspolažemo sa veoma pozitivnim pokazateljima koje prikupljamo sa različitih nivoa, od različitih institucija. Zaista vjerujemo u turistički bum ove godine", kazala je Gardašević Slavuljica.

Ona je rekla da prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO) za jučerašnji dan, 10 avgust, u Crnoj Gori u svim vidovima smještaja boravi oko 180.000 turista što predstavlja šest odsto više u odnosu na 2022. godinu i 80 posto realizacije iz 2019. godine.

"Hoteli su maksimalno popunjeni, rast broja turista u hotelima je izuzetno dobar, pet posto više turista u odnosu na prošlu i 12,4 posto više u odnosu na 2019. rekordnu godinu. To znači da su visokoplatežni turisti sve više prisutni na našem tržištu, što znači da je naša kampanja i orjentacija ka visokoplatežnim turistima i tržištima urodila plodom. Ideja je da Crna Gora postane i da se brendira kao takva destinacija", poručila je Gardašević Slavuljica.

Po njenim riječima, na jučerašnji dan u privatnom smještaju je bilo 125.000 registrovanih turista.

"To znači šest posto više u odnosu na 2022. a malo više od 70 posto nivo realizacije 2019. godine", rekla je Gardašević Slavuljica.

Ona je poručila da izdavaoci privatnog smještaja nijesu uredno registrovani.

"Imamo preveliki broj izdavalaca koji posluju u sivoj zoni. Treba uzeti u obzir i njih jer oni definitivno ne prikazuju podatke sa kojima raspolažu", rekla je Gardašević Slavuljica.

Bonus video: