Perović: Vladu će sastaviti Eskobarovi naredbodavci

Nekadašnji lider Liberalnog saveza Crne Gore bio je gost emisije "Načisto"

65798 pregleda 411 reakcija 205 komentar(a)
Foto: Slađan Fatić
Foto: Slađan Fatić
Ažurirano: 28.09.2023. 21:52h
Završeno
21:38h

Perović je na kraju rekao da je sve što se dešava u Crnoj Gori "realni odbljesak svega što se dešavalo devedesetih". 

"Desila se velika stvar, nadam se, što su ljudi, i nakon igara oko jedne, druge, tehničke vlade - počeli da razumiju istinu da je to sve prevara, a da Đukanović ostaje iza sjenke i da će preko DPS-a i dijela lažnih opozicionih stranaka biti i ostati većina u parlamentu. Ko će da formira Vladu? Đukanović i oni koji stoje iza njega, a koje ovdje zastupa Eskobar", zaključio je Perović.

21:33h

Perović je rekao da je regionalna inicijativa Otvoreni Balkan "plan otvorenog pravljenja i konstituisanja Velike Albanije, Velike Srbije, uništavanja Sjeverne Makedonije i Crne Gore..."

"Dobija Tirana, Beograd, Banjaluka, ostali - robovi", ocijenio je on.

21:26h

Perović je, na pitanje da li prepoznaje danas "obrise crnogorskog paranacionalizma ili nacionalizma", rekao da "postoji velika opasnost, jer ta se terminologija očigledno zloupotrebljava".

"Oni kad kažu da su Crnogorci, lažu koliko su teški. Treba da kažu istinu - ja sam udbaš. Oni to koriste zato što im se tako servira".

Rekao je da bi bilo "katastrofa" da iz toga nastane crnogorski šovinizam.

Kazao je da to prepoznaje "u čestim izjavama i intervjuima Mila Đukanovića".

Slavko Perović
foto: Slađan Fatić
Izmjena: 21:51h
21:18h

Perović je, na pitanje kako objašnjava to da su ozbiljni protesti na Cetinju počeli tek nakon 30. avgusta 2020, rekao da je to "sve naređenje i plan Mila Đukanovića, da se o njemu stvori lažna slika da je on pravi Crnogorac, pravi liberal".

"To su sve organizacije Mila Đukanovića", kazao je on.

Perović je rekao da je SPC, potpisivanjem Temeljnog ugovora sa crnogorskom Vladom, dobila pravni dokument na osnovu kojeg predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "može da raspiše novi referendum da Crna Gora postane dio Srbije, odnosno da potpuno nestane".

Komnenić je podsjetio na izjavu Abazovića koji je rekao da je potpisivanjem tog dokumenta stavljen kraj na temu koja je dijelila građane.

"On krije svoj sramotni i užasni čin, jer zna šta je to. Takvo obrazloženje je idealno za advokata koji brani zločin. Da li je to obrazloženje vješto - jes'. Da li je prošlog kod velikog broja naroda - jes'. Ali, to je gola laž", rekao je Perović, dodajući da je počinjeno "najteže krivično djelo".

21:12h

Perović je, upitan kako mu danas izgleda "patriotski blok koji stoji na braniku Crne Gore i koji tvrdi da je država izložena identičnoj opasnosti kao devedesetih", te kako su mu izgledala dešavanja na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, rekao da je "to sve bila režija onih koji stoje iza Mila".

"Njima su bili potrebni takvi događaji da bi se Milo lažno predstavio da je on zapravo taj koji je stvorio Liberalni savez... On je takvim potezima, pomenuli ste litije i ostalo, u najdublji mogući škrip koji je našao, gurnuo Crnu Goru na samo dno. Sa patriotskim pokretom i drugima o kojima smo pričali, stavlja ogromnu stijenu na taj škrip, da Crna Gora, i kad bi htjela, nikako objektivno ne može da izađe". 

Slavko Perović
foto: Slađan Fatić
Izmjena: 21:51h
21:06h

Perović tvrdi da Đukanović želi da njega i LSCG vrati na političku scenu.

"Ali, kao malu stranku koja mu ne može ništa, ali će raditi jedno - da ja budem taj koji opoziciono ratuje u parlamentu, po medijima, ali sam nemoćan da bilo šta promijenim.

Upitan da li ima tih ambicija, rekao je da nema.

21:01h

Perović je rekao da je izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar "visoko obučeni američki agent" i da dolazi u Crnu Goru da priča "ono što su ga naučili u Vašingtonu".

"On je samo propusni kanal za to što Vašington hoće, Bajden i njegova ekipa".

Kazao je da je potrebno pogledati ko je lider Pokreta Evropa sad, mandatar Milojko Spajić, kao i ko su osobe oko njega i članovi te stranke.

"To su sve DPS-ovci, njihovi najpovjerljiviji koje imaju. DPS preko PES-a ima u parlamentu većinu koja će sastaviti vladu. E, neće je oni sastavit', nego Eskobarovi naredbodavci".

Izmjena: 21:55h
20:57h

Perović je rekao da je bivši premijer Krivokapić "bio samo narodni ljepotan", koji "umije da priča sve što mu se naredi da nauči", ali da njegova vlada nije napravila "nijedan milimetar od nečega što se zove korak". 

Kazao je da je Abazović postupio "hrabro, časno i odlično i uletio u tuču sa crnogorskom mafijom".

"To potpuno kod njega i ministra Adžića podržavam, ali ne mogu podržati činjenicu da nisu pohapšene osobe koje su bile iznad. Zašto nije podignuta optužnica protiv Mila Đukanovića", upitao je.

20:50h

Perović je rekao da je "najveći problem što od trenutka gašenja Liberalnog saveza (2004. godine) ođe naroda više nema".

20:44h

Perović je rekao da nije očekivao da će, kako je kazao Komnenić, uvod u makar formalni silazak Đukanovića sa vlasti, biti protestne litije Srpske pravoslavne crkve.

"Pokrovitelj asimilatorske i oupatorske Srpske pravoslavne crkve je sveti Milo Đukanović. On ih je pomagao, finansirao i druge mračne stvari radio za njih".

Rekao je da litije, po kanonima SPC, nisu smjele da se pretvore u "političko-propagandne litije".

20:35h

Perović je rekao da Đukanović danas, tri godine od promjene vlasti, nije "glavni lutkar", već da "izvršava naređenja glavnog lutkara", podsjetivši da je pomenuo da je to američka CIA.

Tvrdi da je bivši Demokratski front 2020. pustio Zdravka Krivokapića na čelo liste "Za budućnost Crne Gore" zato što im je to "naređeno".

"I Front je dio iste ekipe koju vodi Đukanović, odnosno ovih koji stoje iza njega. Ali, što je tu potpuno suludno? Da vam dođe za premijera Dritan Abazović, koji je pametan, obrazovan, potkovan, lijep, doktor političkih nauka... a koji ima hrabrost da se upusti u takve tuče sa njima". 

Slavko Perović
foto: Slađan Fatić

Rekao je da Abazović krenuo da "hapsi mafiju" u Crnoj Gori.

"Ali što se dešavalo sa tim - budu u pritvoru, puste, vrate... To su sve bili bleferski potezi ovih koji stoje iza Mila", dodao je.

Komnenić je podsjetio na hapšenja osoba koje su bile na čelu državnih institucija, a Perović se složio da je to pomak.

"Bez obzira što je to naoko pomak, tu Abazoviću i ministru policije dajem podršku. Ali, ne može to na tom nivou da se zaustavi, niti smije".

20:28h

Perović je ocijenio da je 30. avgust 2020, kada je DPS na izborima nakon tri decenije otišao u opoziciju, "praznik mafije".

Ponovio je stare optužbe na račun Đukanovića.

"Trideseti avgust je još jedna, ko zna koja po redu, velika prevara crnogorske mafije, odnosno Mila Đukanovića. Da li neko misli da je on stvarno izgubio izbore u Nikšiću, Herceg Novom, Budvi? Nije tačno. On u džepu ima sve mehanizme koji sve izbore dobijaju. Sve izbore do 2001. su otvoreno krali".

Kazao je da se izbori od 2001. "više ne kradu", već se projektuju.

20:19h

Bivši lider Liberalnog saveza je kazao da je Đukanović "javno ukrao" njegov program - ne da bi ga sproveo, već da bi ga uništio.

"Gledam udbaše koji dižu dva prsta, samo što nas nisu klali", naveo je on.

Voditelj i urednik emisije Petar Komnenić podsjetio je da se bivši premijer Duško Marković (DPS) "bukvalno cerio" Peroviću kad je u parlamentu dizao crnogorsku zastavu.

"Prilično sigurno razlikujem onoga ko mi danas diže dva prsta, da li to misli iskreno ili ne, instinkt mi kaže", dodao je Perović.

20:17h

Perović tvrdi da je dugodišnji lider DPS-a, bivši predsjednik države i premijer Milo Đukanović, "po volji njegovog šefa" još prisutan na političkoj sceni.

"To je CIA, koja komanduje svim mafijama svijeta, osim ruske, kineske i japanske", kazao je on.

Slavko Perović
foto: Slađan Fatić
20:13h

Perović je kazao da je "vazda bio ratnik".

"Protiv ovoga režima sam od 10. januara 1989. Protiv ovoga režima sadašnjeg, to se ništa ne mijenja, nažalost", ocijenio je on.

20:02h

Perović je, na pitanje gdje i od čega danas živi, rekao da živi u Pragu, od penzije koju prima kao "penzioner Skupštine Republike Crne Gore".

"Živim od penzije i od toga što je ponešto ostalo. Živim skromno, relativno skromno. Pripadam tamo srednjoj klasi. U svemu tome ogromnu podršku sam dobio od svoje djece i žene", naveo je Perović.

20:00h

Gost večerašnje emisije "Načisto" sa Petrom Komnenićem je nekadašnji lider Liberalnog saveza Crne Gore Slavko Perović.

Bonus video: