Stefanović za TV Vijesti: Niko iz Srbije nema pravo da komentariše formiranje vlade u Crnoj Gori

Upitan zašto Srbija, toliko dugo ne izručuje Svetozara Marovića Crnoj Gori, iako je na to obavezana sporazumima, Stefanović odgovara da to treba pitati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

21771 pregleda 60 reakcija 20 komentar(a)
Stefanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Stefanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Borko Stefanović, potpredsjednik Skupštine Srbije iz opozicione Stranke slobode i pravde, u razgovoru za Televiziju Vijesti kaže da niko iz Srbije nema pravo da komentariše niti proces formiranja vlade u Crnoj Gori, niti druga unutrašnja pitanja.

Upitan zašto Srbija, toliko dugo ne izručuje Svetozara Marovića Crnoj Gori, iako je na to obavezana sporazumima, Stefanović odgovara da to treba pitati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentarišući situaciju na Kosovu, on naglašava da pozitivnih pomaka, neće biti bez političkih promjena u Prištini i Beogradu.

Stefanović ne želi da prognozira može li nova crnogorska vlast, u kojoj su i strukture bivšeg Demokratskog fronta (DF), unaprijediti srpsko-crnogorske odnose, imajući u vidu neprimjerena miješanja zvaničnog Beograda u procese u Crnoj Gori.

On kaže da je pristup srpske opozicije ovom pitanju dijametralno različit od pristupa aktuelne vlasti u Srbiji.

Komentarišući situaciju na Kosovu, Borko Stefanović naglašava da pozitivnih pomaka, naročito nakon nedavnog incidenta u selu Banjska, neće biti bez političkih promjena u Prištini i Beogradu.

Stefanović zaključuje da je nacionalno pomirenje Srba i Albanaca neophodno, i da je srpska opozicija spremna da na tome radi, ali da priznanje nezavisnosti Kosova niko nikada u Srbiji ne može prihvatiti.

Bonus video: