Novi sastanak Spajića i opozicije o popisu

Na sastanak došli v.d. predsjednika DPS-a Danijel Živkovića lider SD-a Damir Šehović, HGI-ja Adrian Vuksanović, potpredsjednik BS Damir Gutić, te direktor i zamjenica direktora Uprave za statistiku Miroslav Pejović i Snežana Remiković

15444 pregleda 14 komentar(a)
Sa jučerašnje sastanka, Foto: Gov.me/Saša Matić
Sa jučerašnje sastanka, Foto: Gov.me/Saša Matić

U zgradi Vlade večeras se održava novi sastanak premijera Milojka Spajića sa predstavnicim opozicije i rukovodstvom Uprave za statistiku Monstata, o popisu stanovništva.

Kamera Televizije Vijesti zabilježila je dolazak v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića, lidera Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damira Šehovića, Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adriana Vuksanovića, potpredsjednika Bošnjačke stranke Damira Gutića, te direktora i zamjenice direktora Uprave za statistiku Miroslava Pejovića i Snežane Remiković.

Spajić je nakon jučerašnjeg četvorosatnog sastanka poručio da je za pripremu popisa potrebna efikasnost, ali ne na uštrb kvaliteta, te da bi odgađanje popisa moglo izazvati nove troškove.

Predstavnici opozicije, nacionalnih vijeća i civilnog sektora kazali su da ne sumnjaju u dobru namjeru Vlade da se uspostave regularni uslovi za sprovođenje popisa, ali da određivanje 30. novembra za početak popisa sužava prostor za razgovor, jer još nema saglasnosti u vezi sa pitanjem valjanog sprovođenja i kontole popisa.

Bonus video: