Tomanović: Medenica dala šifru od telefona tužilaštvu, ali nije dala saglasnost da se prepiska dostavi na uvid javnosti

Kazao je da je podneskom više puta tražio tužilaštvu da se advokatima Vesne Medenice da pristup prepiskama

31681 pregleda 20 komentar(a)
Tomanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Tomanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Advokat bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, Zdenko Tomanović kazao je u večerašnjoj emsiji Načisto na TV Vijesti da je Medenica dala šifru od svog telefona tužilaštvu, ali da nikada nije dala saglasnost da se njena privatna ili poslovna prepiska iz njenog telefona dostavi na uvid "kompletnoj javnosti".

On je u obraćanju putem video linka rekao da odbrana nije u posjedu prepiski Medenice koje su ovih dana objavljene u medijima.

Novinarka ND Vijesti Jelena Jovanović je u emisiji podsjetila da je jedan od advokata, Nikola Martinović tražio da se prepiske iz Medenicinog telefona izuzmu, što bi značilo da su ih vidjeli, odnosno da su im imali pristup.

Tomanović je poručio i da iz krivično-pravnog ugla nema ništa sporno u tome da li mediji to objavljuju ili ne.

Naveo je da je "sporan ambijent koji se stvara daljim žigosanjem Vesne Medenice".

"Konstatovano je čak i zapisnikom Uprave policije o pretresenju telefona Vesne Medenice aprila 2022. šta je nađeno pretresom tog telefona", istakao je Tomanović.

Kazao je da je podneskom više puta tražio tužilaštvu da se advokatima Vesne Medenice da pristup prepiskama.

Dodao je da se nakon objavljivanja prepiski u medijima obratio Tužilačkom savjetu Crne Gore sa molbom da oni upute zahtjev Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) za sljedeće obavještenje - kako je moguće da dokazi koji nisu dati odbrani budu dati bilo kome drugom.

"Naravno sve pod pretpostavkom da je to dostavljeno medijima od strane SDT", kazao je advokat.

Tomanović je kazao da bi najbolje bilo da se o autentičnosti poruka pita Vesna Medenica.

Autor i voditelj emisije Načisto Petar Komnenić je rekao da su "njoj vrata otvorena", te je Tomanović potvrdio da on kao Medenicin advokat može da kaže da će ona sljedeće nedjelje biti gost emsije Načisto.

Bonus video: