Gradnja nove pješačke staze na Ljuboviću trebalo bi da počne naredne godine

Projekat je vrijedan 650 hiljada eura i uključuje dodatne sadržaje, kao na brdu Gorica

6144 pregleda 8 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Gradnja nove pješačke staze na podgoričkom brdu Ljubović trebalo bi da počne naredne godine. Projekat je vrijedan 650 hiljada eura i uključuje dodatne sadržaje, kao na brdu Gorica.

Prije skoro dvije i po godine građani su pokrenuli inicijativu da se na brdu Ljubović izgradi nova pješačka staza...

"Dosad je Ljubović bio, da kažemo tako, zabjelska ekskluziva, jer je prilaz brdu bio sa te strane, sad će, izgradnjom šetališta, i građani Stare varoši i dijela grada preko Morače moći lako i jednostavno da pristupe i da se popnu na vrh Ljubovića i da vide čitav grad i uživaju u prirodi", kaže urednik emisije "Oči Podgorice" Predrag Tomović.

Građani kažu da bi više trebalo razmišljati o pješacima i o zdravlju:

“Pješačka staza, samo da nema auta, pristojna, da ne remeti okolinu, da se uklopi u ambijent. Podgorica je grad koji ima previše auta”.

“Smatram da je to pun pogodak, zbog ljudi, zbog penzionera, zbog ljudi koji imaju malu djecu, da imaju mjesto gdje mogu da prošetaju”.

Nadležni kažu da ovaj projekat konačno privode kraju i da će radovi početi naredne godine.

"U toku je završna faza revizije projekta i nadamo se da bismo krajem sljedeće nedjelje, eventualno za desetak dana mogli ući u pripremu za raspisivanje javnog poziva za šetalište Ljubović", kaže Dragan Senić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Upitan da li je u pitanju javni poziv za izbor izvođača, odgovorio je: "Tako je, budžetom je predviđeno 150 hiljada, a u narednoj godini 500 hiljada.”

"Dodatni sadržaji, teretana ili vježbalište na otvorenom, već postoji gore na vrhu, bilo bi jako poželjno i neki ugostiteljski objekat na dijelu trase bi uvećalo posjetu", ocjenjuje Tomović.

Šetalište na Ljuboviću imaće dva kraka, ukupne dužine 650 metara.

Bonus video: