Bivši radnici "Košute" opet blokirali put Cetinje - Podgorica: Čekaju odgovor vlasti, ne isključuje štrajk glađu

"Ne tražimo mi od premijera i Vlade da sjutra ovo riješe. Tražimo da primi ove radnike, da se nađe dogovor i kompromis da da određeni optimalni rok i da u tom roku nađemo optimalno rješenje, a štrajk i protest bi se odmah prekinuli"

8719 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Sa današnjeg protesta, Foto: Printscreen/Youtube
Sa današnjeg protesta, Foto: Printscreen/Youtube

Uprkos najavama da će se bivši radnici nekadašnje cetinjske fabrike obuće "Košuta” okupiti ispred Vlade, protest zbog neispunjenih zahtjeva i ovog ponedjeljka izrazili su tročasovnim blokiranjem saobraćaja na putu Cetinje-Podgorica. Odgovor vlasti, čekaće kažu, još do iduće sedmice.

"Ukoliko do ponedjeljka sljedećeg neko ne zovne, kada ćemo se opet ođe okupiti, definitivno naredna neđelja će biti propraćena štrajkom, odnosno protestom, ispred zgrade Vlade. Pominjao se štrajk glađu, od toga se definitivno ne odustaje", kazao je advokat radnika Petar Martinović.

Ne odustaju bivši radnici "Košute", već 28 godina od povezivanja radnog staža i devet neisplaćenih zarada koje su 1996. godine prijavili na dan stečajnog postupka.

"Ne tražimo mi od premijera i Vlade da sjutra ovo riješe. Tražimo da primi ove radnike, da se nađe dogovor i kompromis da da određeni optimalni rok i da u tom roku nađemo optimalno rješenje, a štrajk i protest bi se odmah prekinuli", rekao je Martinović.

"Predsjedniče Vlade, gospodinu Spajiću nismo mi krivi što tražimo samo naše zarađeno. A pitajte vlast koja je vodila ovu državu zašto nismo isplaćeni. Imate para za 144 funkcionera da im se isplati milion i 800 za prošlu godinu, a za nas nemate dva miliona", poručila je predstavnica radnika Dijana Vujović.

Međutim, Televizija Vijesti iz Vlade danas nije uspjela da dobije odgovor, kao ni iz Ministarstva rada i socijalnog staranja iz kojeg su prije sedam dana najavili reakciju po ovom pitanju.

Bonus video: