Rakčević: Odbornici posebnog kluba će doći na sjednicu Skupštine Glavnog grada

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević rekao je da će se time deblokirati rad Skupštine i usvojiti važne odluke,a ublažila bi se i riješila "politička kriza"

35922 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Odbornici posebnog kluba pojaviće se u srijedu na sjednici Skupštine Glavnog grada.

To je u emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti kazao zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

"Odbornici posebnog kluba će se sjutra pojaviti na sjednici Skupštine Glavnog grada kada je i ultimativni rok za održavanje sjednice, kako bismo debolikirali Skupštinu i usvojili važne odluke i kako bi se politička kriza ublažila i riješila...", rekao je Rakčević.

Tu informaciju potvrdio je i Balša Špadijer koji je dio novoformiranog odborničkog kluba i sekretar za finansije Glavnog grada.

Špadijer je kazao da je napustio Pokret Evropa sad (PES) kada su se desile neke okolnosti.

"Neke odluke su donošene netransparentno na elektronskim sjednicama, nije bilo dodatnih konsulatacija, da se učestvuje u samom procesu odlučivanja i drugih okolnosti. Kulminacija je bila što smo iz novina saznali da smo i raspušteni što nismo mogli da prihvatimo i negdje smo bili stava i mišljenja da više ne pripadamo tom sistemu vrijednosti, toj političkoj organizaciji i zato smo napustili Pokret Evropa sad", rekao je Špadijer.Poseban klub odbornika čine Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić koji su napustili PES i koji su bliski predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću.

Odbornik PES-a u Skupštini Glavnog grada Vasilije Čarapić rekao je da su se u u toj partiji definitivno desili procesi ostavkom Jakova Milatovića i ostalih članova partije.

"Smatram da je ključna determinanta ostavke odbornika kopča sa Jakovom Milatovićem i u tome nema ništa loše. Svako razmišlja na određeni način i oni su vjerovatno više razmišljali kao Milatović", rekao je Čarapić.

Dodao je da bi nepoštovanje koalicinog sporazuma u Glavnom gradu za njega predstavljao model ponašanja koji odgovara opozicionom djelovanju.

Bonus video: