Najbolja nastavnica bivše Jugoslavije: Vaspitačica iz Nikšića sa širokim osmijehom počinje svaki radni dan

Nagradila je Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, koja je prepoznala svestranost i to da se u radu ne štedi, odnosno da pomjera standarde

17334 pregleda 34 reakcija 13 komentar(a)
Nada Šćepanović, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti
Nada Šćepanović, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti

Sa širokim osmijehom i puna poleta, vaspitačica iz Nikšića Nada Šćepanović počinje svaki radni dan.

Već 26 godina svoj posao doživljava kao privilegiju i obavezu da profesionalno raste, što je ove godine i nagrađeno.

"Kruna mog rada. Dobiti priznanje 'najbolji nastavnik bivše Jugoslavije' iz šest država gdje je konkurencija bila mnogo jaka, više stotina prijavljenih, ja sam jedini vaspitač iz Crne Gore koji nosi tu titulu", kazala je Šćepanović.

Nagradila je Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, koja je prepoznala svestranost i to da se u radu ne štedi, odnosno da pomjera standarde.

Prošle godine je objavila i radnu knjigu za predškolce “Poletarac”. Šćepanović ima i veliko sportsko iskustvo, pošto je u mladosti bila vicešampionka Balkana i reprezentativka Jugoslavije, bavila se i streljaštvom, pa najmlađe priprema za razna takmičenja.

A ne vidi se dovoljno, smatra, ni uloga vaspitača u društvu. Apeluje da im se sistem malo više posveti kao nekome ko stvara temelje za budućnost.

Šćepanović od 2012. godine je nastavnik sa višim zvanjima, a magistrirala je socijalnu politiku. Svojim najvećim uspjehom, ipak, smatra što je majka dva uspješna sina. Roditeljima savjetuje da provode više kvalitetnog vremena sa djecom i da ih šalju u vrtiće.

Bonus video: