Srednjoškolci polažu maturske ispite: Trema i uzbuđenje prisutni, najvažnija je dobra priprema

Ove godine prilikom polaganja najvažnijeg ispita za srednjoškolce, važe i nova pravila, tako su učenici dužni da lične stvari, izuzev lične karte, ostave na ulazu

3498 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz jedne od škola, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz jedne od škola, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U školama mir i tišina...

Remeti ih tek poneki zvuk olovke ili povremeno šuškanje stranica.

Budući studenti arhitekture, učenici Srednje građevinsko-geodetske škole "INŽ. Marko Radević", Luka i Anastasija temeljno su se pripremili za maturski ispit.

Iako su trema i uzbuđenje prisutni, i učenica SSŠ "Spasoje Raspopović", Jovana Tomić ističe da je najvažnija dobra priprema.

Ove godine prilikom polaganja najvažnijeg ispita za srednjoškolce, važe i nova pravila, tako su učenici dužni da lične stvari, izuzev lične karte, ostave na ulazu.

I mada su pojedini roditelji na društvenim mrežama problematizovali provjeru učenika detektorima, onaj ko uči i ko je siguran u svoje znanje ove novine neće doživljavati stresno, navode učenice.

Srednja građevinsko-geodetska škola "INŽ. Marko Radević" spremno je dočekala početak polaganja ispita zrelosti.

Nakon što su predali testove, u dvorištu su učenici razmijenili iskustva o urađenim zadacima, odgovorima, a većina nije mogla sakriti zadovoljstvo.

Naredno testiranje budućih studenata predviđeno je za sredinu maja kada će pokazati znanje iz engleskog jezika, odnosno matematike.

Bonus video: