Svjetski dan zaštite na radu: Glumački performans skrenuo pažnju da bolji radni uslovi ne smiju biti samo floskula

Ministarka Nišić zahvalila je glumcima, ističući da se istini mora pogledati u oči - niko na radnom mjestu nije zaštićen do kraja, ni mentalno ni fizički

7235 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen/Youtube
Foto: Printscreen/Youtube

Obilježavajući Svjetski dan zaštite na radu, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Uprave za inspekcijske poslove i predstavnici drugih institucija minutom ćutanja odali su počast onima koji su izgubili život na radnom mjestu.

Uvodno obraćanje ministarke rada i socijalnog staranja Naida Nišić na konferenciji povodom Svjetskog dana zaštite na radu prekinula je, međutim, svađa supružnika.

Performansom na konferenciji, ekipa glumaca Studija "Prazan prostor" skrenula je pažnju da bolji radni uslovi ne smiju biti samo floskula izgovorena na prigodnim događajima.

Ministarka Nišić zahvalila je glumcima, ističući da se istini mora pogledati u oči - niko na radnom mjestu nije zaštićen do kraja, ni mentalno ni fizički. Nišić je istakla da će resor kojim rukovodi biti prvi primjer sprovođenja zaštite i zdravlja na radu.

Kako se Crna Gora sve više približava Evropskoj uniji, izuzetno je važno da pronađe i konsoliduje takav sistem.

Na radnom mjestu prošle godine poginulo je osam radnika dok je 16 zadobilo teške tjelesne povrede.

Bonus video: