Film "Zle pare" na Ekonomskom fakultetu

Projekcija filma je besplatna i organizuje se u okviru projekta #PodgoricaMovieTime. Moderator će biti Vuk Perović, urednik filmskog i serijskog programa RTCG-a i umjetnički direktor Underhill festivala
405 pregleda 0 komentar(a)
Film "Zle pare", Foto: Promo
Film "Zle pare", Foto: Promo

Kultni igrani film “Zle pare“ u režiji Velimira Stojanovića biće prikazan večeras (srijeda, 18. decembar) na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore s početkom u 18 sati.

Projekcija filma je besplatna i organizuje se u okviru projekta #PodgoricaMovieTime. Moderator će biti Vuk Perović, urednik filmskog i serijskog programa RTCG-a i umjetnički direktor Underhill festivala.

U filmu “Zle pare” igraju Dubravka Gal, Antun Nalis, Vaso Perišić, Petar Vujović, Ljuba Tadić... Po žanru je mješavina drame i crne komedije, a radnja je inspirirana stvarnim događajima u Crnoj Gori neposredno pred i na početku Drugog svjetskog rata.

Protagonisti su mještani crnogorskog sela koji slučajno otkrivaju zalihe zlata koje je kraljevska vlada zakopala kako bi ga sačuvala u slučaju invazije.

U četvrtak, 19. decembra, u isto vrijeme, biće prikazan film “Muškarci” u režiji Mila Đukanovića, a moderator će ponovo biti Vuk Perović.

Glavne uloge tumače Slobodan Perović, Olivera Marković, Mija Aleksić, Jelena Žigon, Velimir Bata Živojinović.

Besplatne filmske projekcije su dio projekta #PodgoricaMovieTime koji realizuju NVO Centar za omladinsku edukaciju i NVO Crnogorski filmski festival, uz podršku Crnogorske kinoteke.

#ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Tivat.

Bonus video: