FILM „DIPLOMATIJA“ – UTORAK 22.30H

Kako ubijediti njemačkog generala da odbije suludo Hitlerovo naređenje?

Savezničke snage približavaju se Parizu pa Adolf Hitler naredi generalu Ditrihu von Šolticu da razori grad. Među znamenitim metama su Ajfelova kula, Louvre, Trg sloge i katedrala Notr Dam
1817 pregleda 0 komentar(a)
Film "Diplomatija"
Film "Diplomatija"

Neposredno pred zoru Ditrih von Šoltic, njemački vojni guverner Pariza, spreman je da izvrši naredbu Adolfa Hitlera o dizanju u vazduh glavnog grada Francuske. Mostovi i spomenici uskoro će eksplodirati. Ipak, Pariz nije uništen.

Diplomatija
Film “Diplomatija”

Iz kojih je razloga Ditrih von Šoltic odbio da prenese Hitlerovo naređenje, uprkos bezgraničnoj odanosti? Kako je Raul Nordling, švedski konzul i general u Parizu uticao na to da se njemački general predomisli?

Diplomatija
Film “Diplomatija”

Savezničke snage približavaju se Parizu pa Adolf Hitler naredi generalu Ditrihu von Šolticu da razori grad. Među znamenitim metama su Ajfelova kula, Louvre, Trg sloge i katedrala Notr Dam. Švedski diplomata Raul Nordling uspijeva da dođe do genaralove kancelarije i pokušava da ga ubijedi da odustane od plana zbog nevinih koji će stradati. Međutim, general se ne da pokolebati...

Film je rađen prema drami "Diplomatie" - Cyrila Gelyja, a osvojio je nagradu “César” za najbolju adaptaciju na 40. dodjeli te nagrade.

“Diplomatija” večeras od 22.30h na TV Vijesti.