Završeno snimanje filma “Naročita svojstva"

Film u režiji Tamare Milošević obrađuje temu u kojoj se umjetnost prepliće sa stvarnim životom

2214 pregleda 0 komentar(a)
Sa snimanja filma, Foto: Aleksa Popovic
Sa snimanja filma, Foto: Aleksa Popovic

Snimanje filma “Naročita svojstva”, u režiji Tamare Milošević, a producentske kompanije “Mimesis”, realizovano je ovih dana i uspješno završeno u Podgorici.

Film je ranije dobio podršku Filmskog centra Crne Gore u sklopu javnog konkursa za sufinansiranje kratkometražnih igranih filmova u doba pandemije kovid-19, na kojem je obezbijeđena podrška za šest kratkometražnih projekata.

“Projekat ‘Naročita svojstva’ obrađuje temu u kojoj se umjetnost prepliće sa stvarnim životom, kroz tretman zločina i kazne, uz socijalno raslojavanje‚ dekadenciju i konzumerizam kao elemente koji nude potencijal za uzbudljiv psihološki triler”, ističe se u kratkom opisu filma.

Rediteljka filma, Tamara Milošević, na svom Fejsbuk profilu podijelila je pozitivnu atmosferu sa snimanja i zadovoljstvo nakon procesa.

“Naročita svojstva mogu da naprave samo oni koji... (wait for it) imaju - naročita svojstva”, kazala je ona.

Glavne uloge u filmu tumače Branislav Trifunović i Katarina Krek. Producentkinja je Ana Janković, kamermani Nemanja Dabanović i Ivan Čobajšić, scenografiju potpisuje Andreja Rondović, kostime je radila Violeta Perunović, a šminkerka je Bojana Kojičić.

Muziku potpisuje Nikola Božović, montažu će raditi Nemanja Bečanović, ton Bojan Radojević, a rasvjetu Marko Vuković, Jovan Zajić i Boris Vuković... Vođa snimanja bila je Biljana Vušović, a organizaciju je vodila Ivana Čolović. Pomoćnik režije je mladi reditelj Milorad Milatović, sekretarica režije Biljana Dulović, a asistent scenografije Miloš Novaković.

Bonus video: