Ford Kuga obogaćena, cijene ostale iste

Pored vizuelnog osvježenja i bolje ergonomije u unutrašnjosti, najveću novinu kod obnovljene Kuge predstavljaju tri nova paketa opreme.
461 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2016. 10:12h

Obnovljena verzija Forda Kuge stigla je na crnogorsko tržište, a crnogorski zastupnik ovog brenda svečano je predstavio javnosti u svom salonu u Podgorici.

Fordov SUV u Novu godinu ulazi sa svježijim dizajnom spoljašnjosti, novim motorima i modernizovanom tehnologijom.

Najveću novinu kod nove verzije kuge predstavlja uvođenje tri nova paketa opreme: Business, sportski orijentisani ST Line i luksuzni Vignale, koji je na pragu premijum klase.

„Paket opreme Biznis nudi sve ono što naši kupci inače traže, a to je Ford upakovao u cijenu koja je više nego primamljiva“, kazao je Igor Šćepanović iz „Pegasusa“, domaćeg zastupnika Forda.

Business paket opreme između ostalog obuhvata navigaciju na tačskrinu od osam inča, parking senzore, dvozonsku automatsku klimu, sistem startovanja vozila bez ključa, centralnu konzolu višeg nivoa i električnu parkirnu kočnicu.

„Ono po čemu se crnogorsko tržište ističe je da klijenti ovdje prepoznaju premijum pakete opreme i voljni su da potroše nešto više novca da bi dobili sve od automobila“, kazao nam je na prezentaciji Minja Bolesnikov, brend menadžer Forda u regionalnom uvozniku „Grand Motorsu“. „Mislim da ne griješe jer Ford za razliku od nekih drugih proizvođača upravo te aksesoare nudi po nevjerovatno dobrim uslovima“.

Vizuelne razlike u odnosu na prethodnu verziju uočljive su posebno kod prednjeg dijela, gdje su izmijenjeni maska i preoblikoavana LED dnevna svjetla. U okviru modifikovanih branika maglenke su smjeptene na drugoj poziciji. Kod zadnjeg dijela su izmijenjena vrata prtljažnika i zadnje svjetlosne grupe. Kod top modela su zadržani ovi dekorativni difuzori i dvostruki završeci izduvne cijeni.

Kupci će moći da biraju između točkova prečnika 17, 18 ili 19-inča, a u ponudi su i dvije nove boje. U Fordu kažu da će ove izmjene kugu učiniti još sofisticiranojom.

„Sa ovakvim dizajnom očekujemo da nova kuga napravi mini revoluciju na crmogorskom ttržištu. Tome u prilog govori i to što smo već prodali šest primjeraka, a da kupci nijesu ni vidjeli auto“, kazao je Šćepanović.

U unutrašnjosti nije bilo značajnijih dizajnerskih izmjena. Finalna izrada je nešto pedantnija, a enterijer pruža udobniji doživljaj vozaču i putnicima. Kontrole na volanu i klima sistemu su intuitivnije - imaju manje tastera i prekidača koje je lakše razlikovati, a jednostavnije se rukuje i sistemom za navigaciju. Ekran je veći, a centralna konzola je oslobođena uvođenjem elektronske parkirne kočnice. Novitet je i opcija grijanja volana.

Pod haubom, velika novina je novi dizelaš zapremine litar i po koji razvija 120 KS i 270 NM. Ovo je istovremeno i najštedljiviji agregat u ponudi, sa potrošnjom od svega 4,4 l/100km. Osim njega, u ponudi su dvolitarski dizelaši od 150 i 180 KS, kao i turbobenzinac od 1,5 l u verzijama od 120, 150 i 180 konja.

Kad su u pitanju cijene, one su i dalje jako primamljive. Osnovna varijanta kuge sa 1.5 Ecoboost motorom će stajati nešto preko 20.000 eura, dok Titanijum paket sa 2.0 TDCI motorom od 180 KS košta 33.400 eura. Kuga je već dostupna za testnu vožnju, a iz „Pegasusa“ pozivaju sve zainteresovane da se uvjere u nov kvalitet vozila.

Ford u Crnoj Gori opet uliva povjerenje

Kuga ima i zadatak da utre put za nove Fordove SUV modele, prvo za ekosport, a zatim prvi američki SUV koji dolazi u Evropu - Ford edž. U tom zadatku, kažu u Fordu, očekuju značajan doprinos partnera u Crnoj Gori, firme Pegasus, za koju kažu da postepeno vraća Ford na mjesto koje mu pripada na ovom tržištu.

„Bili smo vrlo pažljivi pri odabiru našeg partnera i nijesmo pogriješili. Sa kolegama iz Pegasusa smo odlučili da idemo malim koracima, sad su se ti koraci i uvećali, što je i logično nakon kvalitetnog rada koji su oni pokazali“, kaže Minja Bolesnikov.

Galerija

Bonus video: