U "Vijestima" čitajte: Meci u trku, pa bjekstvo motorom? Bonusi borcima protiv kriminala

Specijalno tužilaštvo neće krivično goniti, a ni disciplinski sankcionisati, nikoga od kolega, zbog propusta u istrazi pokušaja ubistva novinara “Vijesti” Tufika Softića
0 komentar(a)
Naslovna 9.9., Foto: Vijesti
Naslovna 9.9., Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.09.2016. 05:28h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • SDP šalje poruku objedinjavanja

SDP će kampanju za parlamentarne izbore voditi pod sloganom “Država svima” , čiji vizuelni identitet treba da poruči da je Crna Gora dom za sve njene građane. Na crvenoj pozadini, svjetlijom nijansom označena je Crna Gora, na kojoj je poruka kampanje.

  • Nisam oženjen politikom

Premijer Milo Đukanović kazao je, odgovarajući na pitanje da li će nakon izbora biti na vlasti, da nije vjenčan sa politikom.

  • Vlast ne graditi na zloupotrebama

Gradonačelnik Berana i funkcioner SNP-a Dragoslav Šćekić poručio je DPS-u i njegovim saveznicima da se spreme za promjene nakon državnih izbora.

  • Milanu Radoviću direktorska fotelja

To što je sastavni dio biografije bivšeg generalnog sekretara Skupštine i direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Milana Radovića kršenje zakonskih propisa i nezakonito trošenje novca nije smetalo da Vlada da Odboru direktora Crnogorskog operatera tržišta električne energije (COTEE) saglasnost da imenuje Radovića za izvršnog direktora.

  • Budva bi Vladi da legalizuje tender

Namjera Opštine Budva da na Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte prenese ovlašćenja u vezi sa valorizacijom lokaliteta Buljarica je u potpunosti nezakonita i značila bi svjesno odricanje suvereniteta nad dijelom teritorije opštine, pokazuje dokumentacija do koje je došao Istraživački centar MANS-a.

  • Ivanović "pozajmio" tuđu informaciju

Vlada je juče odložila izjašnjavanje o Informaciji o nadoknadi štete držaocima goveda koja su usmrćena ili uginula zbog bolesti kvrgave kože za narednu sjednicu. U materijalu je predloženo da se šteta stočarima nadoknadi nabavkom novih grla.

  • Direktora da postavi po propisima

Upravna inspekcija Ministarstva unutrašnjih poslova naredila je ministru saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću, da otkloni nepravilnosti u vezi sa prestankom mandata direktora Lučke uprave Mladena Lučića i popune tog radnog mjesta po osnovu konkursa od 7. marta ove godine.

  • Stanković i Katnić aminovali nerad

Specijalno tužilaštvo neće krivično goniti, a ni disciplinski sankcionisati, nikoga od kolega, zbog propusta u istrazi pokušaja ubistva novinara “Vijesti” Tufika Softića.

  • Opasni grit ide u inostranstvo

Posao uklanjanja grita iz Brodogradilišta “Bijela” trajaće godinu i po, a opasni dio otpada biće izvezen u inostranstvo.

  • Bonusi borcima protiv kriminala

Svima u državnom aparatu koji se bore protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma, pranja novca... biće povećane zarade.

  • Meci u trku, pa bjekstvo motorom?

Napadači su u Željka Vukoslavčevića smrtonosne hice ispalili u neposrednoj blizini ulaza zgrade u kojoj je stanovao, a zatim pobjegli motociklom. To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz policije.

  • Sveta nisu pritiskali, u pitanju je psiha

Svetozar Marović nije pod prisilom zaključio sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom, a u obraćanju javnosti pisao je o svom psihičkom stanju dok su vršena krivična djela i trajala istraga.

  • Rođendanska želja: Da ne budu gladni

Božidar Nikčević iz nikšićkog naselja Kličevo danas puni 16 godina i kaže da ima samo jednu želju - da može da zaradi dovoljno novca da prehrani mlađeg brata i majku.

Danas uz "Vijesti" i dodatak "Play".

Bonus video: