YouTube bez reklama će vas koštati do 10 dolara mjesečno?

Više o tome mogli bi saznati 29. septembra na Googleovom događaju na kojem će predstaviti nove Android uređaje i novu Marshmallow verziju Androida
2 komentar(a)
Youtube, Foto: YouTube
Youtube, Foto: YouTube
Ažurirano: 28.09.2015. 13:36h

O uvođenju pretplate za YouTube, kojom bi Google omogućio korisnicima da video zapise pregledavaju bez dosadnih reklama šuška se već dvije godine. Tada je naveden i okvirni termin kada bi nova usluga trebala zaživjeti – tokom 2014. godine.

Bug.hr piše da iščekivanju ipak dolazi kraj. Naime, Re/code navodi da je vlasnicima video zapisa YouTube (Google) poslao email u kojem navodi kako će verzija bez oglasa početi s radom krajem oktobra. Istim putem vlasnici video zapisa su dobili i nove uslove na koje moraju pristati najkasnije do 22. oktobra, ako žele da i njihovi zapisi budu dostupni budućim pretplatnicima.

Google za sada nije naveo koliko će mjesečna/godišnja pretplata iznositi, no odavno se šuška kako će biti do deset dolara mjesečno.

Više o tome mogli bi saznati 29. septembra na Googleovom događaju na kojem će predstaviti nove Android uređaje i novu Marshmallow verziju Androida.

Bonus video: