Odbrana Rabrenovića tražila dva-tri dana da se spremi

Uprkos odgovoru vještaka, advokat optuženog Slavomir Božović tražio je da se na nekoliko dana odloži njegovo izlaganje, jer se nije pripremio za izjašnjenje
142 pregleda 0 komentar(a)
Slavoljub Božović, Foto: Vesko Belojevic
Slavoljub Božović, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 28.10.2014. 09:03h

Podgorica - Vještak za telekomunikacije Predrag Boljević, dostavio je sudu dopunsko mišljenje u kojem tvrdi da je nesporno moguće da se na dvije različite mobilne mreže u Crnoj Gori, u istom trenutku registruju telefonski aparati sa istim IMEI brojem.

Boljević je to rekao u nastavku suđenju suspendovanom policajcu Milenku Mići Rabrenoviću, koji je optužen da je u februaru 2011. godine u više navrata telefonom prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić i njenoj porodici.

Uprkos odgovoru vještaka, advokat optuženog Slavomir Božović tražio je da se na nekoliko dana odloži njegovo izlaganje, jer se nije pripremio za izjašnjenje.

“Ne, neću sada da se izjasnim. Ne da neću, već ne mogu sada to da uradim, ne bi bilo korektno. Trebaju mi dva-tri dana”, kazao je Božović.

Nakon toga sutkinja Larisa Stamatović-Mijušković za srijedu je zakazala novo ročište, kada će se odbrana izjasniti na tvrdnje vještaka, ali i saslušati svjedoci - sinovi optuženog Rabrenovića.

Na prošlom ročištu, branilac optuženog trudio se da ospori nalaz vještaka, koji je tvrdio da su 15-ak dana prije nego je prijećeno novinarki, više puta u isto vrijeme i na istim baznim stanicama registrovani službeni broj Rabrenovića i telefon (068-389-***), za koji je dobrovoljac iz Danilovgrada Milan Grgurović tvrdio da je njegov kada se lažno prijavio da je prijetio novinarki.

Novinarki Lakić prijećeno je u vrijeme dok je objavljivala tekstove o švercu cigareta iz mojkovačke fabrike “Tara” i sumnji da su u taj posao uključeni policijski funkcioneri...

Bonus video: