PayPal stiže u Srbiju 9. aprila, na listi i Crna Gora?

Crna Gora je davno uklonila sve prepreke da PayPal dođe. Zahtjev za osnivanje kancelarije te kompanije za Evropu, upućen je sredinom 2009. godine
69 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2013. 08:34h

Kompanija za plaćanje preko interneta PayPal počeće ove godine da radi i u Srbiji, najavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"To je mnogo brže nego što smo očekivali. Naše su procjene bile da će se to dogoditi do kraja godine, ali to će biti mnogo ranije", rekao je Ljajić agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, predstavnci te kompanije će sami najaviti kada tačno dolaze u Srbiju.

Potpredsjednik kompanije InternetGroup, bloger i online strateg Dragan Varagić prije dva dana je na svom blogu prenio vijesti sa sajta Magdalena festivala kreativnih komunikacija iz Slovenije, prema kojem bi PayPal trebalo da u nekom obliku u Srbiji proradio do 9. aprila.

Dolazak PayPala u više navrata je najavljivan i u Crnoj Gori, a ranije je najavljeno da će Crna Gora PayPal sistem dobiti u paketu sa još nekoliko zemalja.

"U saznanju smo da su Srbija, Makedonija i Moldavija, takođe ispunile sve ono što je ta kompanija zatražila od njih, a da se čeka još Gruzija, koja radi na uklanjanju spornih propisa, nakon čega više neće biti prepreka", rekao je ministar za informacion društvo i telekomunikacije, Vujica Lazović.

On je tada rekao da je ova godina posljednja za crnogorske građane bez PayPala.

Lazović: Ovo je posljednja godina bez PayPal-a >>>

Iako može, Crna Gora neće dobiti odmah sve PayPal servise zbog Srbije i Makedonije >>>

"Ova godina bi za Crnu Goru trebalo da bude posljednja bez PayPal sistema za onlajn plaćanja, jer su ispunjeni svi preduslovi za njegovo uvođenje", saopštio je tada Lazović.

Crna Gora je, kako je više puta naglašeno tokom proteklog perioda, davno uklonila sve prepreke da PayPal dođe. Zahtjev za osnivanje kancelarije te kompanije za Evropu, upućen je sredinom 2009. godine.

"Važno je istaći da je riječ o privatnoj kompaniji koja na osnovu svojih interesa i politike, samostalno odlučuje kada će neku od država dodati u svoj sistem. Razlog za ovoliko čekanje na uvođenju PayPala ne može se tražiti na našoj strani, već je politika kompanije da se taj sistem istovremeno uvede u više država iz regiona i šire", naveo je tada Lazović.

Bonus video: