Jeste li probali Android aplikaciju Pošte Crne Gore?

Pošta: Riječ je o prvoj verziji aplikacije koja će biti usavršavana dodavanjem mogućnosti korišćenja e-servisa Pošte CG: web telegram, personalizovana razglednica...
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 11:50h

Korisnici uređaja koje pokreće Android operativni sistem odnedavno mogu da koriste i Android aplikaciju Pošte Crne Gore.

Aplikacija, kako navode u Pošti, korisnicima nudi brži i lakši pristup podacima, kalkulatoru cijena, lokacijama pošta i Track & Trace - servisu praćenju pošiljke putem Interneta.

Korisnici za svoj mobilni telefon ili tablet sa Android OS aplikaciju mogu preuzeti direktno sa Android marketa ili skeniranjem QR koda sa banera koji se nalazi na kompanijskom sajtu.

"Riječ je o prvoj verziji aplikacije koja će biti usavršavana dodavanjem mogućnosti korišćenja elektronskih servisa Pošte Crne Gore: web telegram, personalizovana razglednica...", navode u Pošti.

Android aplikacija, u ovom trenutku, podržava tri funkcionalnosti.

Kalkulator cijena Poštinih usluga omogućava korisniku da na jednostavan način dobija preciznu informaciju o vrsti usluge za koju je zainteresovan. Potrebno je da odaberete vrstu usluge, u okviru odabrane usluge posebni ili dodatni servis, raspon gramaže kojem pripada pošiljka, kao i to da li pošiljku šalje u unutrašnjem ili međunarodnom saobraćaju. Korišćenjem ove opcije korisnik će dobiti preciznu cijenu za konkretnu uslugu.

Opcija Lokacije pošta omogućava da korisnik, na osnovu trenutne lokacije, izmjerene GPS sistemom, na ekranu dobije prikaz Poštinih poslovnica u krugu od 5.000 metara. Aplikacija nudi informaciju o radnom vremenu prikazanih pošta i mogućnost direktnog telefonskog poziva odabrane pošte.

Opcija Track & Trace omogućava elektronsko praćenje pošiljki na osnovu skeniranog bar koda pošiljke ili unosom broja dobije informaciju o trenutnom statusu pošiljke.

Bonus video: