Aktivisti DPS-a "stručnjaci" i za zebre

Prema Zakonu o putevima “za postavljanje, skidanje i dopunjavanje saobraćajne signalizacije, koji označavaju saobraćajno uređenje državnog puta u naselju, nadležni opštinski organ mora prethodno pribaviti saglasnost organa uprave”

20526 pregleda 72 reakcija 58 komentar(a)
adležni nisu objasnili na osnovu čega su angažovali partijske aktiviste, Foto: DPS
adležni nisu objasnili na osnovu čega su angažovali partijske aktiviste, Foto: DPS

Aktivisti Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) u Baru angažovani su nedavno za obilježavanje pješačkih prelaza u užem gradskom jezgru, a nadležni nisu odgovorili “Vijestima” da li su i od koga dobili saglasnost.

Prema Zakonu o putevima “za postavljanje, skidanje i dopunjavanje saobraćajne signalizacije, koji označavaju saobraćajno uređenje državnog puta u naselju, nadležni opštinski organ mora prethodno pribaviti saglasnost organa uprave”.

Postavljanje signalizacije uređeno je i Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji. Na društvenim mrežama objavljena je fotografija uz koju se navodi da su aktivisti te partije u Baru prije nekoliko dana postavljali svjetlosnu signalizaciju za obilježavanje pješačkih prelaza, u zoni užeg gradskog jezgra.

Prema podacima sa sajta Opštine Bar, za postavljanje horizontalne, vertikalne i svjetlosne signalizacije nadležan je Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine. Iz tog Sekretarijata, na čijem je čelu Vesko Gvozdenović, ujedno i član Opštinskog odbora DPS-a u Baru, nisu odgovorili na pitanja redakcije da li partijskim aktivistima dali saglasnost za ove radove, da li je uobičajeno da slične aktivnosti sprovode lica koja nisu za to obučena, kao ni da li su i kakva znanja potrebna da se takva signalizacija postavi. Nisu odgovorili i da li su te aktivnosti i ranije realizovane na sličan način i ko je u njima učestvovao.

Na ista pitanja nisu odgovorili ni iz Opštine Bar i kabineta predsjednika Dušana Raičevića.

Na fotografiji koja je objavljena, u pozadini je vidljiv i kamion firme “Alfa projekt” iz Podgorice, koja se, prema podacima sa vebsajta, bavi i postavljanjem saobraćajne signalizacije. Ista firma, prema podacima sa interneta, angažovana je na tim poslovima širom Crne Gore.

Bonus video: