Triatlon spektakl za vikend u Kotoru

Ova tradicionalna sportska manifestacija okupiće 500 takmičara iz 45 zemalja svijeta, potvrđujući svoj međunarodni karakter i značaj.

20035 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Triatlon savez Crne Gore
Foto: Triatlon savez Crne Gore

U nedjelju, 19. maja u Kotoru se održava osma međunarodna triatlon trka Ocean Lava Montenegro.

Ova tradicionalna sportska manifestacija okupiće 500 takmičara iz 45 zemalja svijeta, potvrđujući svoj međunarodni karakter i značaj. Učesnici će se takmičiti u dvije distance: olimpijskoj, koja se sastoji od 1,5 km plivanja, 50 km biciklizma i 10 km trčanja, te poludistanci, koja se sastoji od 1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja. Ovaj događaj nije samo sportsko takmičenje, već i prilika da se promovišu Kotor i Crna Gora kao destinacija za međunarodni sportski turizam.

"Zahvaljujući svim učesnicima, sponzorima, volonterima i lokalnoj zajednici, Ocean Lava Montenegro svake godine raste i razvija se, postavljajući nove standarde u organizaciji sportskih događaja. Ova manifestacija je prilika da se okupe ljubitelji triatlona, takmiče, razmjenjuju iskustva i uživaju u ljepotama Boke Kotorske i Crne Gore" izjavio je direktor trke Igor Majer.

Organizator manifestacije je Multisport akademija Mayer, uz podršku Opštine Kotor, Turističke organizacije Kotor i Kulturnog centra Nikola Đurković. Značajnu podršku pružaju i partneri kao što su Luštica Bay, The Chedi Hotel, Telekom, Elko Tim i Gradska kafana Dojmi.

Triatlon
foto: Triatlon savez Crne Gore

"Zahvalnost dugujemo i Odjeljenju bezbjednosti Kotor, Službi zaštiti i spašavanja Kotor, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Crvenom krstu, Komunalnoj policiji Kotor, Domu starih Risan i OŠ Njegoš. Njihova podrška i posvećenost omogućavaju da Ocean Lava Montenegro svake godine bude uspješnija" dodao je Majer.

Prateći događaji počinju već od petka, 17. maja, uključujući registraciju učesnika, večeru dobrodošlice, zvanične plivačke, biciklističke i trkačke treninge. U subotu, 18. maja, ispred Starog grada održaće se i dječija trka, koja će dodatno obogatiti program ovog sportskog vikenda.

Sportski turizam ima veliki značaj za lokalnu zajednicu, jer doprinosi ekonomskom razvoju i promociji destinacije na globalnom nivou. Takmičenja poput Ocean Lava Montenegro privlače ne samo sportiste, već i njihove porodice i pratioce, čime se povećava broj posjetilaca i produžava turistička sezona. Pozivamo sve ljubitelje sporta i triatlona da nam se pridruže u Kotoru, uživaju u takmičenju i podrže učesnike ovog prestižnog događaja.

Triatlon
foto: Triatlon savez Crne Gore

Zbog održavanja triatlon trke Ocean Lava Montenegro, pojedini putni pravci u Kotoru i okolini biće privremeno zatvoreni za saobraćaj. Molimo građane i posjetioce da se pridržavaju privremene saobraćajne signalizacije i uputstava saobraćajne policije i redara. Putni pravci koji će biti zatvoreni su:

  • Magistralni put M-2, dionica Kotor - Sv. Stasije, od 7:00 do 8:30 i od 8:50 do 12:10
  • Magistralni put M-2, dionica Sv. Stasije - Kamenari, od 7:30 do 11:30
  • Magistralni put Vilusi - Grahovo - Lipci, priključenje u Lipcima od 7:45 do 11:10