(VIDEO) Gradska TV najgledaniji lokalni javni emiter u Crnoj Gori

Gradska TV u aprilu ove godine bila je najgledaniji lokalni javni emiter u Crnoj Gori. To pokazuju podaci Crnogorskog telekoma

15547 pregleda 39 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Gradska TV
Foto: Gradska TV

Krajem prošle godine došlo je do promjene Savjeta RTV Podgorica i promjene menadžmenta.

Imenovani su i novi urednici.

Ubrzo nakon toga startovao je intenzivan rad, koji je već nakon pet mjeseci donio vidljive rezultate na nekoliko polja, uprkos pritiscima od kojih su neki dolazili spolja, a neki iznutra.

Komercijalni prihodi RTV Podgorica za posljednja tri mjeseca su za 110% veći u odnosu na isti period prošle godine.

Iako su na društvenim mrežama i pojedinim privatnim medijima u kontinuitetu postojali pritisci da Gradsku RTV Podgorica treba ugasiti, zaposleni i menadžment u lokalnom javnom emiteru su se trudili da je približe građanima Podgorice i Crne Gore, ističe direktor Vladimir Otašević.

„Bio je čak slučaj da član Savjeta RTV Podgorica pominje gašenje televizije. Naknadno je utvrđeno da je taj član Savjeta poslovno vezan za privatnu televiziju, našeg konkurenta, što je konflikt interesa u suštini. Tako da su to sve neke situacije koje smo imali u prethodnom periodu, a koje su, kako spolja i iznutra, imale reperkusije na rad RTV Podgorica“, kazao je Otašević.

gradska promo
foto: Gradska TV

Napori zaposlenih i menadžmenta, naglašava Otašević, rezultirali su povećanjem gledanosti, pa je Gradska RTV u aprilu, prema podacima crnogorskog Telekoma, bila najgledaniji lokalni javni emiter. Pozitivni rezultati zabilježeni su i u komercijalnom dijelu.

„Takođe, imamo i situaciju da smo u prethodnom peirodu preduzeli nekoliko različitih aktivnosti koje su rezultirale da komercijalni prihodi, u periodu poslednja tri mjeseca u odnosu na prethodnu godinu porastu čak 110,4 %, što je zaista jedan odličan pokazatelj našeg rada“, ističe Otašević.

Gradska RTV će i u narednom periodu nastaviti sa unaprjeđenjem kompletne ponude, pa su od danas, u čast Dana nezavisnosti, uvedene i određene novine, istakao je zamjenik glavnog i odgovornog urednika Nemanja Lacman. Gradski portal je redizajniran, pa je, kako ističe Lacman, svim čitaocima na raspolaganju više video i drugog sadržaja, te pravovremene i istinite informacije.

gradska promo
foto: Gradska TV

„Ono čime mogu da se pohvalim jesu novine koje nas očekuju u vizuelnom identitetu naše televizije. Ne bih da otkrivam previše, htio bih da prepustim našim gledaocima da provjere o čemu je riječ, odnosno da vide u našem informativnom programu šta se to promijenilo. Takođe, sa ovog mjesta mogu da najavim i određeno širenje Gradske RTV. O čemu je tačno riječ sada ne mogu da dam više detalja, ali mogu da kažem da je u pitanju obogaćivanje našeg programskog sadržaja koji će doprinijeti boljitku ne samo na nivou Podgorice, već na nivou čitave Crne Gore“, kazao je Lacman.

Nova programska šema uslijediće od septembra, kaže Lacman i dodaje da je poseban fokus stavljen na dječiji program, ali i emisije iz svih sfera društva. Određene novine su, dodaje, već uvedene.

„Osim Referata koji se emituje svakog ponedjeljka od 21:15 na Gradskoj RTV, imamo još tri emisije kojima se možemo pohvaliti, koje su obukle novo ruho. U pitanju je ekonomska emisija „Epicentar“, koja ide srijedom naveče, gdje se bavimo svim ekonomskim pitanjima, koja i zabrinjavaju i opterećuju građane u Crnoj Gori. Četvrtkom imamo emisiju iz oblasti kulture „Artizam“, dok subotom od 20 sati imamo novu emisiju „Iz drugog ugla“, emisiju zabavnog karaktera. Obogatili smo sadržaje iz zabavne rubrike, gdje pričamo sa javnim funkcionerima o njihovom životu, odrastanju i djetinjstvu“, zaključuje Lacman.

Ovo je samo dio novina Gradske RTV, navodi Lacman i poručuje da će od septembra uslijediti cijeli spektar novog sadržaja.