Golf Sportsvan – novi MPV iz Folksvagenove kuhinje

Proizvođač iz Volfsburga je na tržište lansirao prostraniju varijantu Golfa, koja je zapravo nasljednik modela Golf Plus.
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.05.2014. 12:41h

Folksvagen je lansirao na tržište novi MPV model Sportsvan, koji u ponudi njemačkog proizvođača mijenja model Golf Plus. Sportsvan je prostranija varijanta Golfa, ima dosta više mjesta u kabini i veći prtljažnik od 500 litara (kod Golfa 380), a najekonomičnija varijanta troši samo 3,6 litara na 100 km.

Zadnja sjedišta se mogu uzdužno pomjerati 18 cm, čime se prostor za putnike i prtljag može prilagođavati trenutnim potrebama.

Novi informativno zabavni sistem sadrži i funkcije Online Traffic Information, Google Street View i Google Earth, a tu su i bezbjednosni sistemi kao što je upozorenje o mogućem sudaru, držanje u kolovoznoj traci, nadgledanje mrtve tačke...

Po pitanju dizajna, pored većih dimenzija, primijetićete farove koji su nešto drugačiji od onih na standardnom Golfu, kao i nova zadnja svjetla.Ponuda motora se sastoji od četiri benzinca snage od 85 do 150 konja i dva dizelaša od 110 i 150 KS.

U Njemačkoj bazna verzija Sportsvana košta 19.625 eura.

Galerija

Bonus video: