BMW povlači 1,3 miliona automobila

Utvrđeni nedostatak "može dovesti do neispravnosti električnog sistema, vozilo može da ima probleme sa paljenjem, a u nekim slučajevima može doći i do požara", dodaje BMW
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2012. 07:44h

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW povlači oko 1,3 miliona vozila širom svijeta zbog mogućih problema sa akumulatorom koji bi, u ekstremnim slučajevima, mogli da dovedu do požara, prenosi BBC.

Automobili uključeni u opoziv su modeli serije 5. i 6. proizvedeni između 2003. i 2010. godine.

Kompanija je saopštila da je primila devet izvještaja o kvarovima, ali joj nije poznato da su ti kvarovi rezultirali povredama.

Vlasnici trebaju vozila da dovedu kod ovlaštenih distributera za popravak.

Kompanija navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti pogrešno montiran.

Kompanija navodi da poklopac akumulatora s kablovima može biti pogrešno montiran

"Da bi se sprovele kvalitetne mjere, BMW povlači sve modele serije 5 i 6 prethodne generacije, proizvedene između 2003. i 2010. koji su i dalje na tržištu, radi popravka kod ovlaštenih dilera", ističe se u saopštenju.

Utvrđeni nedostatak "može dovesti do neispravnosti električnog sistema, vozilo može da ima probleme sa paljenjem, a u nekim slučajevima može doći i do požara", dodaje BMW.

Iz kompanije je najavljeno da će pisati svim vlasnicima vozila, te da će provjere trajati oko 30 minuta i da će biti besplatne.

Galerija

Bonus video: