Novi Renault Megane Conquest, hibridni SUV Coupe za Evropu

Radi se o specifičnom modelu u svijetu automobila, a upravo MEGANE CONQUEST zaokružuje Renaultovu paletu kompaktnih automobila (Megane, Kadjar i Scenic) i svoje mjesto traži na tržištu SUV-ova koje bilježi rast širom svijeta

33032 pregleda 335 reakcija 0 komentar(a)
Renault Megane Conguest, Foto: Printscreen
Renault Megane Conguest, Foto: Printscreen

Novi Renault MEGANE CONQUEST, Renaultov originalni SUV coupe, stigao je u Crnu Goru, gdje je na 3. INTERNACIONALNOM MODNOM FESTIVALU (IFF) GREEN EDITION - PORTO MONTENEGRO 2021. imao svoje prvo predstavljanje.

Sa hibridnim pogonom i snažnim karakterom novi Renault MEGANE CONQUEST spaja užitak u vožnji, udobnost, prostranost i jedinstven dizajn.

Spajanjem fluidnosti, elegancije i robusnosti u novom dizajnu, kakvim su do sada mogla da se pohvale samo vozila premium marki, novi Renault MEGANE CONQUEST ruši konvencije tržišta SUV-ova u Evropi.

Radi se o specifičnom modelu u svijetu automobila, a upravo MEGANE CONQUEST zaokružuje Renaultovu paletu kompaktnih automobila (Megane, Kadjar i Scenic) i svoje mjesto traži na tržištu SUV-ova koje bilježi rast širom svijeta.

Renault MEGANE CONQUEST nastao je na platformi s međuosovinskim razmakom od 272 cm, a dugačak je ukupno 456,8 cm. To je 20,9 cm duže od modela Megane, odnosno 11,9 cm više od Kadjara. U odnosu na Kadjara, MEGANE CONQUEST je i nešto niži. Kadjar je visok 161,3 cm, a Megane Conquest 157,1 cm, odnosno 157,6 cm uz uzdužne krovne nosače.

Novi Renault MEGANE CONQUEST pokreću novi hibridni motori koji čine jedinstvenu ponudu u segmentu. E-TECH Hibrid snage 140 KS kao i 1,3-litarski TCe 140 i TCe 160 sa 12 V mikrohibridnim pogonom. Tehnologija E-TECH hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Megane, je Renaultova inovacija nastala na osnovu iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tokom čijeg razvoja je prijavljeno 150 patenata. Pored hibridnih motora u ponudi će biti i klasični motori sa unutrašnjim sagorijevanjem 140 TCe EDC i 160 TCe EDC.

MEGANE CONQUEST je spoj elegantnih linija i robustnog stila. Njegov jedinstveni dizajn nudi vam izduženi profil, veliki razmak od tla koji pruža izuzetnu vidljivost i vrhunski enterijer. U R.S. line verziji, efekat je još snažniji. U ekskluzivnu boju, sportsku prednju masku, specifične naplatke sa rubinskim detaljima, dvostruke izduvne cijevi, bočnu liniju… zaljubićete se na prvi pogled.

Inspirisana moto sportom, E-Tech hibridna tehnologija je savršen spoj performansi i efikasnosti.

Smanjena potrošnja goriva do 40% u poređenju sa ekvivalentnim benzinskim motorom! Baterija MEGANE CONQUEST E-Tech hibridnog vozila puni se automatski, dok vozite zahvaljujući sistemu regenerativnog kočenja. Megane Conquest E-Tech hibridno vozilo se prilagođava da bi zadovoljilo sve vaše potrebe vožnje uz optimalnu svestranost.

MEGANE CONQUEST nudi zavidan nivo prostranosti za coupe model, posebno na zadnjim sjedištima sa 211 mm prostora za koljena, a što je prema Renaultovim navodima i najviše u segmentu.

Prostor od 305 mm za stopala takođe je mjerilo na tržištu. Prostrani putnički i prtljažni prostor potvrđuju da je Renault MEGANE CONQUEST namenjen i porodicama. U zavisnosti od pogonskog sklopa, na raspolaganju će biti i 513 ili 438 litara prtljažnog prostora.

MEGANE CONQUEST ima digitalnu instrument ploču koja sadrži displej u boji od 4,2-, 7- ili 10,2-inčna koji nudi personalizovano, intuitivno iskustvo vožnje. Dopunjen središnjim displejem od 7 ili 9,3 inča, ima jednu od najvećih površina zaslona u svojoj kategoriji. Središnja konzola nudi veliku količinu prostora za skladištenje i sadrži pametni sistem bežičnog punjenja te bočno skladište, uključujući mrežu za odlaganje na suvozačevoj strani.

Takođe sadrži električnu automatsku parkirnu kočnicu sa opcijom Auto-hold, dostupnu od prvog nivoa opreme.

MEGANE CONQUEST je odnedavno izložen u salonima kompanije Alliance d.o.o. Podgorica koja je preko 25 godina ovlašćeni serviser, uvoznik i prodavac vozila brenda Renault.

Podgorica, Cetinjski put bb +382 20 892 050 i Kotor, Radanovići, Put za Troicu bb +382 32 520 444