navigacija Naslovnica Premium

POČINJE NOVO POLITIČKO RAZDOBLJE

25.4.2015 12:46

Bečić: Samostalni nastup na izborima najpošteniji

„Dovesti Crnu Goru do nivoa današnje zaduženosti, masovne rasprodaje državne imovine, devastacije industrije, pasivnog odnosa prema razvijanju srednjeg i malog biznisa je majstorstvo“, kazao je Bečić

Bečić: Samostalni nastup na izborima najpošteniji
Mina
Foto: Boris Pejović Autor: Mina

Skorašnji proces cijepanja partija plodotvoran je i predstavlja početak novog političkog razdoblja, ocijenio je lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, navodeći da je samostalni nastup na izborima najpošteniji odnos prema građanima.

 On je kazao da na političkoj sceni ima mnogo onih koji su deklarativno željeli pomirenje, a kada je došao trenutak da jedna ili druga strana stvara podijele, bili su, kako je naveo, dobri partneri „za igranje takve utakmice“. 

„Stoga, Demokratska Crna Gora, za svoj glavni zadatak, postavlja pomirenje i prosperitet stavljajući veto na sve podjele“, rekao je Bečić gostujući u emisiji Klika na Studentskom radiju Krš.

Prema njegovim riječima, Demokrate se ne mogu identifikovati sa strukturom iz pređašnjih segmentacija ni doživjeti kao proces cijepanja Socijalističke narodne partije.

„Neko je pričom o broju partija pokušao da demotiviše građanina u dijelu pozitivnog odnosa prema strankama koje nastaju. Naša nova kadrovska i programska ponuda i moderan način viđenja politike će pokazati građanima da smo novi, svježi i drugačiji“, kazao je Bečić.

On smatra da je osnov za promjenu stvari povjerenje, a da je samostalni nastup na izborima najpošteniji i najčistiji odnos prema građanima.

 Bečić je rekao da, kao postizborne partnere, vidi sve one koji istinski žele promjene, izuzimajući „kvaziopozicionare i igrače režima“.

Kako je objasnio, zadatak Demokratske Crne Gore je zaustavljanje funkcionisanja po principu „prodaj, pozajmi i potroši“, jer se dosadašnja ekonomska logika svodila na masovnu prodaju onoga što su generacije stvarale i kreditna zaduživanja.

„Dovesti Crnu Goru do nivoa današnje zaduženosti, masovne rasprodaje državne imovine, devastacije industrije, pasivnog odnosa prema razvijanju srednjeg i malog biznisa je majstorstvo“, kazao je Bečić.

Na pitanje kako će se nova partija pozicionirati u okviru dijaloga o spoljnopolitičkom putu Crne Gore, Bečić je kazao da je Evropska unija najoptimalniji okvir mira, stabilnosti i bezbjednosti.

 Kad je riječ o NATO-u, on smatra da je NATO tema koja se eksploatiše posljednjih mjeseci, pored svega što opterećuje građane.

„Niti nam je NATO donio probleme koje imamo, niti nam ih može riješiti“, kazao je Bečić, navodeći da se Demokratska Crna Gora nije okupila zbog pitanja Alijanse, već povodom problema siromaštva, nezaposlenosti i korupcije.

 On smatra da organizacijama koje djeluju za i protiv NATO-a treba omogućiti istu finansijsku podršku i medijski prostor i prepustiti građanima da o tome odluče.

„Po meni, jedini način odlučivanja o tom pitanju je referendum, a ne Skupština“, kazao je Bečić.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (10 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 171

 • Juve Rossi1 3 godine i 6 mjeseci
  Bez ujedinjene opozicije teško može g.Bečić išta sam učiniti sa svojom partijom.Prejak je DPS-SDP!Jeste pošteno izači samostalno na izbore i izmjeriti se.Možda to nije loša ideja za sve političke partije, da se ne bi većina šlepala uz manjinu.Nego na osnovu rezultata praviti postizborne koalicije.Kako god, želim g.Bečiću uspjeh!I hajde da vidimo u kom smjreru ide njegovo poltičko djelovanje?Dosta je priča o podjelama!
  ( 16 )
  • 23
  • 0
  Miso 25.4.2015 18:06
  Sebicni ljudi.Misle samo na svoju slavu.Jedino skidanje rezima je ujedinjenje opozicije
  • 6
  • 0
  Juve Rossi1 25.4.2015 18:27
  @Nada, živimo u predpolitičkom društvu u kome su sujeta, zloba, nesloga, politička i lična nekultura, politička i lična nepismenost na najnižem nivou.Svi vuku na svoju stranu.Neće da se iz pobrojane negativne osobine apstrahuju i da se zada ozbiljan udarac, jer četvrt vijeka diktature je mnogo pa da je sve pozlaćeno a ne sve eroziralo, što je najgore, na prvom mjestu moral!
  • 1
  • 0
  fileopg 25.4.2015 18:37
  Juve Rossi 25.4.2015 18:27@ Pročitaj još jednom ovo što si napisa, možda si ovo pisa na brzinu ili si neobrazova, a bolje bi bilo da si. (društvu u kome su sujeta, zloba, nesloga, politička nekultura, politička i lična nepismenost na najnižem nivou).
  • 0
  • 2
  nema demokratije u CG 25.4.2015 18:48
  @ fileopg ... necu da branim @ Juve Rossi ...ali se slazem sa nekim njegovim stavom ... danas u CG ima vise nemorala nego u cijelom svijetu, samo da iznesem jedan dokaz... danas ima vise da su dva brata dvije razlicite nacije i vijere nego u cijelome svijetu a koje je rodila ista majka i od istoga oca ... ne znam mozes li ovo shvatiti ostali gradjani CG... ovo je samo jedan osnov od moralnoga ponora samo to prodane duse ne mogu shvatiti ...
  • 1
  • 0
  fileopg 25.4.2015 19:12
  nema demokratije u CG 25.4.2015 18:48@ Nijesam svatio, da te nebih uvrijedio ajmo da sam ja glup mada. Za tebe kao i za ovoga JUVE ROSSIja važi ista ova od gore poruka.
  • 0
  • 2
  nema demokratije u CG 25.4.2015 19:26
  @ fileopg .. mozda je bilo nekoga nesporazuma ako sam pogrijesio ja sam spreman da se javno izvinim i ljudski je priznati gresku ... samo moramo znati u kakvoj drzavi zivimo i ko vlada zadnjih 25 godina Crnom Gorom ...ako mislis da je dovojno da je drzava priznata u UN ? .. danas je stanje u drzavi sto puta gore nego u doba komunista koje nijesam volio uopste, makar tada se braca nijesu mrzjela niti bila dvije razlicite nacije i vijere ...
  • 2
  • 0
  Juve Rossi1 25.4.2015 19:27
  @fileopg, lapsuz, u brzini kucanja.U pravu ste.Međutim, Vi se bavite formom a ne suštinom!Kada nekoga hvatate za svaku riječ bukvalno onda je to proizvod umne ograničenosti.Tu suštinu je shvatio @nema demokratije u CG. Ali, shvatam ja iVašu potrebu da sa mnom stalno polemišete iako nemate nikada valjanih argumenata.No,M.Selimović je rekao:Nezadovoljstvo je kao zvijer, nemoćna kad se rodi, strašna kad ojača.Kao da je na Vas mislio!
  • 1
  • 0
  fileopg 26.4.2015 06:17
  Juve Rossi 25.4.2015 19:27@ Teško ti je bogomi si u pravu. Teško je raditi posa i stalno dokazivati da si sposoban da ga uradiš - M. Selimović.
  • 0
  • 0
  Juve Rossi1 26.4.2015 11:24
  @fileopg, evo nemate što ni da kažete pa i Selimovićevu misao koju, kao ništa do sada, nijeste shvatili u Vašoj intelektualnoj niskosti pokušavate neuspjelo usmjeriri na nmene.Eto, kao da slušam Vašeg vođu g.Đukanovića, sa vašarskim poskočicama grandovsko-pinkovskog tipa..Kada je bilo '90-te predstavljanje političkih lidera u jednom trenutku g.Perović reče g Kiru Radoviću ono što ću ja Vama sada:,,tamo đe je plitko, hući''!
  • 0
  • 0
  fileopg 26.4.2015 14:08
  bivši, opet ti Slavka, to je Slavko samo iskoristio narodnu umotvorinu. Edip treći stepen.
  • 0
  • 0
  Juve Rossi1 26.4.2015 17:40
  Volim Da Vas podśećam na g.erovića jer takve kao Vi prezire.Kada stanete pred ogledalom vazda vidite njegov lik i stidite se.Jer, razlike između Vas i vašeg vođe Mila, nema.Razbijaju Vas kompleski pripadnika četničke provenijencije iz 1990.-tih, pa mrzite obojica sve koji vam ukazuju na to.Ne možete pobjeći od te matrice, pa mrzite sve što je srpsko!
  • 0
  • 0
  fileopg 26.4.2015 19:16
  Juve Rossi 26.4.2015 17:40@Bivši, kako li te liberali trpješe deset godina, to izgleda sami bog zna. Pušti Slavka, imaš li ti što svoje.
  • 0
  • 0
  Juve Rossi1 26.4.2015 19:40
  Za razliku od Vas koji ste rob u rukama tiranina g.Đukanovića, ja sam slobodan čovjek.A. g.Perovića namjerno pominjem, zbog takvih kao VI koje je poodavno nazvao gamadgorcima i moralnim patuljcima.Ali, pošto Vaš intelekt ne seže dalje od nosa, onda i ne kapirate da me uveseljava da Vas provociram pominjući g.Perovića.mene su u LSCG-u uvažavali i kada sam ih napustio, što pokazuje moja priča o superlativu o toj partiji.Ko Vas poštuje?Ima li takvoga?Znamo obojica da nema!
  • 0
  • 0
  fileopg 27.4.2015 07:35
  Juve Rossi 26.4.2015 19:40@ Bivši, jopet odgovarate na postavljeno pitanje(nije kulturno). Kako ne uvažavali su vas u LSCG i sigurno pozdravljali kad god ste se sreli i sigurno su stalno neđe žurili. Ka boga te molim pušti mene malo da dihnem bavi se tezom, ne sa mojom malenkošću.
  • 0
  • 0
  Juve Rossi1 27.4.2015 10:49
  Bavim se Vama i temom.Jedno bez drugoga nije moguće jer bitno je ko saopštava stavove.Odgovor odmah poslije postavljenog pitanja je da ograničenoj osobi i na taj način pomognem u samospoznaji i da Vam pojasnim da su pitanja retorička.Nije pristojno odgovarati kontra pitanjem ali ni to ne znate.Vi ste taj koji daje plitke komentare na teme.Nikada ne bježim od teme.Priča Vam se razvodnjava pa Vam se uvijek vraćam kao predmetu zabave jer su Vam argumenti smiješni da bi se samo njima bavili!
  • 0
  • 0
  Juve Rossi1 27.4.2015 10:54
  Za razliku od Vas sa kim se sprdaju u DPS-u, što će veoma brzo i uskratiti Vaše dnevnice, mene su poštovali u LSCG-u.da ztnate ko sam sve bi Vam bilo jasno!Za razliku od Vašeg vođe koji je ukapirao neke stvari nakon 15 god. kašnjenja za LSCG-om, tako će biti dobro ako ih Vi ikada ukapirate.Jer bolje i poslije 15 nego nikada.Samo što je on ukapirao djelimično i tu svoju ograniečnost prezentovao naprljavije moguće a Vi ga bespogovorno slijedite sa idiotskom pričom o goroj opoziciji nego što je on!
  • 0
  • 0
 • Mandrak1 3 godine i 6 mjeseci
  Po meni nemaju ni slicnost,Pajovic mi je od prvog dana njunjav i na kraju je i pokazao da je to,a Aleksa je otresit,konkretan i posten momak
  • 12
  • 0
 • doko 3 godine i 6 mjeseci
  Samo nastavi tako bez nacionalista ;velikih vjernika i pohlepnih politicara imaces prave glasace uz sebe.Odluka u samostalom izlasku na izbore je najpametnije tada vidis koliko vrijedis.Nadam se da ce sva mladost glasati za tebe i stobom ici u bolju buducnost....SVE NAJBOLJE I SRETNO
  • 11
  • 0