Policija tvrdi da je rasvijetlila ubistvo u pokušaju u Nikšiću

Nikšićanin Marko Zorić (19) uhapšen zbog sumnje da je krajem 2018. godine pokušao da ubije sugrađanina Uroša Đurđevca (25)
7958 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2019. 13:07h

Nikšićanina Marka Zorića (19) uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina Uroša Đurđevca (25).

Iz Uprave policije je saopšteno da je hapšenjem Zorića rasvijetljeno ubistvo u pokušaju koje je Đurđevac prijavio kao samoranjavanje.

"Dežurnoj službi CB Nikšić je, 29.12.2018. godine, prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Nikšić da je u njihovu ustanovu dovezeno lice sa povredama nastalim usljed dejstva vatrenog oružja, te da se radi o U.Đ. koji je zadobio dvije prostrelne rane, opasne po život. U.Đ. je, usljed ozbiljnosti povreda, transportovan u Klinički centar u Podgorici, radi dalje hospitalizacije. U.Đ. je, u razgovoru sa policijskim službenicima, kazao da je navedene povrede sam sebi nanio, usljed nestručnog rukovanja vatrenim oružjem", saopšteno je iz policije.

Pojasnili su da je Đurđevac povrijeđen u pomoćnom objektu koji koristi, ali i da su tokom uviđaja pronašli tragove koji ukazuju da se nije sam ranio, kao i 144 grama marihuane.

"Na osnovu međusobnog odnosa i položaja pronađenih tragova na licu mjesta, kao i prikupljenih obavještenja, utvrđeno je da kritičnom prilikom nije došlo do samopovrjeđjivanja oštećenog već da je navedene povrede zadobio upotrebom vatrenog oruža od strane drugog tada nepoznatog lica", saopšteno je iz Uprave policije.

Inspektori su prikupili dokaze i za pokušaj ubistva osumnjičili Zorića, koji je do juče bio u bjekstvu.

Policajci su, kako se dodaje, preduzimajući aktivnosti na lociranju i hapšenju Zorića izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na pet lokacija u Nikšiću.

"Tom prilikom pretres je izvršen kako u objektima koje je koristio osumnjičeni M.Z, tako i u objektima njemu bliskih lica. Prilikom pretresa kuće koja je locirana u mjestu Granice, policijski službenici su pronašli osumnjičenog M.Z. i lišili ga slobode. Pretresom navedenog objekta pronađena je opojna droga ekstazi u količini od oko 105 grama".

O svemu je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici, koji je naložio da mu se osumnjičeni M.Z, uz krivičnu krivičnu prijavu, sprovede na dalju nadležnost, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet

Bonus video: