Radnička partija osudila hapšenje funkcionera Prave Crne Gore

"Pozivamo sve ... da zajedno ustanemo protiv nasilja i diktature režima koiji je na vlasti i koji ne bira sredstva da uguši svaki vid pobune i otpora"
1677 pregleda 0 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović

Radnička partija osudila je hapšenje predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića i njenog generalnog sekretara Vladisava Dajkovića.

"Sa ovakvim postupkom policije gdje je prekoračena svaka mjera u upotrebi sile se samo pokazuje da smo duboko zagazili u diktaturu i da smo postali policijska država u kojoj je najvažniji posao policijskih službenika progon i hapšenje političkih neistomšljenika i protivnika režima. Umjesto da se hapse korumpirani funkcioneri Vrhovnog državnog tužilaštva koji su ogrezli u korupciji i kriminalu uhapšeni su oni koji su htjeli da iskažu protest zbog ovakvog katastrofalnog stanja u državi gdje se Vrhovno državno tužilaštvo koje je trebalo da se bori protiv kriminala i korupcije upravo pretvorilo u leglo kriminala i korupcije", saopštio je predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

Zahtijeva da se funkcioneri Prave puste na slobodu i da se "prestane sa progonom opozicionih političara i protivnika režima".

"Ujedno pozivamo sve opozicione političke organizacije, nevladine organizacije, sindikate i ostale slobodne građane da zajedno ustanemo protiv nasilja i diktature režima koiji je na vlasti i koji ne bira sredstva da uguši svaki vid pobune i otpora", naveo je Vučinić.

Bonus video: